Røykepolitiet inn i London

Vil nappe røyken ut av munnen på intetanende røykere.

PASS DEG: I London kan røykere bli overrasket av den nye og kontroversielle anti-røykekampanjen.

PASS DEG: I London kan røykere bli overrasket av den nye og kontroversielle anti-røykekampanjen. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

I dag starter en av de mest drastiske anti-røykekampanjene noensinne i London. Røykere vil bli stoppet av røykepolitiet på gaten, og vil bli bedt om å ta en karbonmonoksid-test.

Sikter seg inn på røykerne

Røykepolitiet skal sikte seg inn på røykere på blant annet kjøpesentre og busstopp for å få dem til å stumpe røyken, skriver nettugaven til Daily Mail der debatten allerede raser kraftig.

Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen. Trenger vi røykepoliti i Norge?

Ealing Primary Care Trust, som har gitt 75.000 pund til prosjektet, mener at de kan få 2400 personer til å slutte å røyke i aksjonen.

Må passe seg for aggressive røykere

11 unge personer skal være pågående mot røykerne for å få dem til å stumpe røyken.

Prosjektets talsperson er klar over at man må være oppmerksom på at røykepolitiet ikke faller i god jord hos alle røykerne, og at noen kan bli aggressive.

- De må være forsiktige når de nærmer seg røykerne i tilfelle de blir aggressive, men vi er spent på å se hvordan det går. Hvis noen sier nei, skal de ikke bli tvunget til å ta en test, sier Fran Pearce.

Røykeslutt tilbake på agendaen

Dette er en ny måte å få fokus på røykeslutt. Mange sluttet da det ble ulovlig å røyke på offentlige steder, men prosjektets leder mener at det må til et nytt nådestøt.

- Vi vil ha røykeslutt tilbake på agendaen, så halvparten av vår aktivitet går nå ut på å ta budskapet med direkte til røykeren, sier Phil Robinson i Ealing Stop Smoking-Service, og legger til at røykepolitiet vil slå til der det er mest røykere.

- Nazi-versjon

Talsmann i Forest, som støtter røykerne, er kraftig irritert.

- Dette viser at myndighetene tror de har rett til å behandle røykere akkurat som de vil - for å rakke ned på, ydmyke og gjøre dem til offer. Dette er naziversjonen av innpåslitne bøssebærere på gaten, sier Neil Rafferty.

Les også om amerikanerne som vuderer å betale folk for å stumpe røyken.

Betales for å leve sunt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning