Jeg tror vi lærer noe vesentlig i hvert liv, og at sjelen er evig

En kveld så jeg en gammel dame på badet...

Hun forutså at jeg skulle treffe en ny mann

Jeg kjente varme strømmer opp fra fotsålene og gjennom hele kroppen

Dersom jeg så en hvit rein på fjelltoppen, var det et tegn på at jeg hadde evner

Jeg trodde virkelig på spøkelser da jeg var barn

Jeg så en liten gutt som gikk gjennom rommet

Det kom en virvelvind rett utenfor vinduet mitt

Jeg har hatt nærkontakt med UFOer

Jeg skulle gjerne sett et gjenferd

Marianne Behn (55) har et nært forhold til den åndelige dimensjonen, både som privatperson og i sitt yrke som rosenterapeut. Hun bruker også krystaller som en del av sitt virke.

Tror DU på overnaturlige fenomener? Diskusjon på gang nederst i artikkelen!

- Gir oss styrke

- Jeg har et naturlig forhold til at det finnes en hellig dimensjon som omslutter oss. Kall det gjerne den spirituelle, åndelige dimensjonen, sier Marianne Behn, som nok er mest kjent for å være moren til Ari.

- Noen kaller denne åndelige dimensjonen for Gud, eller det guddommelige. Den løfter oss utover det dagligdagse og gir oss styrke og næring bortenfor vanlig føde. Jeg tror at kontakt med det hellige muliggjør større respekt for alt liv. I tillegg tenker jeg at den spirituelle dimensjonen i hvert menneske inneholder det beste i oss - vårt potensial og vår etiske struktur, sier hun.

Mystisk og meningsfylt

- Når hadde du ditt første møte med åndelige krefter?

- Jeg tror at jeg alltid har hatt et forhold til det spirituelle. Da jeg var liten, følte jeg at jeg var passet på av gode krefter. Det gjorde meg glad, og gjør meg glad fortsatt.

Det har vært mange sterke hendelser og opplevelser i livet mitt. De øyeblikkene der jeg føler kontakt med den hellige dimensjonen, gjør livet mystisk og meningsfylt, sier hun.

- Vi har flere liv

Marianne har også klare tanker om liv etter dette.

- Da jeg var rundt 17 år, fikk jeg det for meg at vi sannsynligvis hadde flere enn ett liv. Jeg tenkte at den store visdommen som gjennomstråler livet, ikke bare opererte med ett liv, men med mange. Jeg tror vi lærer noe vesentlig i hvert liv, og at vår individuelle essens, sjelen, er evig.

Meditasjon og bønn

- Hva bringer deg i kontakt med den åndelige dimensjonen?

- Det er flere momenter. Meditasjon og bønn er et par av dem. Den praksisen får meg til å lytte bedre, både innover og utover. Stillhet er viktig for meg. Kontakt med naturen, og med andre mennesker likeså. Kreativitet gir meg også en følelse av indre kontakt med det spirituelle, sier hun.

Les hele saken

Ari Behn flyr høyt

Ari anbefaler englegård

Mens kona Märtha driver Norges eneste engleskole, anbefaler Ari Behn landets eneste englegård.