Marianne Behn (55) og andre norske kjendiser:

Ja, vi tror på åndene!

Rosenterapeut Marianne Behn tror på et liv etter døden. – Det er det åndelige som gjør tilværelsen meningsfull, mener moren til Ari.

MOREN TIL ARI: Marianne Rafaela Behn på Alby på Jeløya utenfor Moss.

MOREN TIL ARI: Marianne Rafaela Behn på Alby på Jeløya utenfor Moss. Foto: Foto: Tom Hansen

Publisert Oppdatert

Jeg tror vi lærer noe vesentlig i hvert liv, og at sjelen er evig

En kveld så jeg en gammel dame på badet...

Hun forutså at jeg skulle treffe en ny mann

Jeg kjente varme strømmer opp fra fotsålene og gjennom hele kroppen

Dersom jeg så en hvit rein på fjelltoppen, var det et tegn på at jeg hadde evner

Jeg trodde virkelig på spøkelser da jeg var barn

Jeg så en liten gutt som gikk gjennom rommet

Det kom en virvelvind rett utenfor vinduet mitt

Jeg har hatt nærkontakt med UFOer

Jeg skulle gjerne sett et gjenferd

Marianne Behn (55) har et nært forhold til den åndelige dimensjonen, både som privatperson og i sitt yrke som rosenterapeut. Hun bruker også krystaller som en del av sitt virke.

Tror DU på overnaturlige fenomener? Diskusjon på gang nederst i artikkelen!

- Gir oss styrke

- Jeg har et naturlig forhold til at det finnes en hellig dimensjon som omslutter oss. Kall det gjerne den spirituelle, åndelige dimensjonen, sier Marianne Behn, som nok er mest kjent for å være moren til Ari.

- Noen kaller denne åndelige dimensjonen for Gud, eller det guddommelige. Den løfter oss utover det dagligdagse og gir oss styrke og næring bortenfor vanlig føde. Jeg tror at kontakt med det hellige muliggjør større respekt for alt liv. I tillegg tenker jeg at den spirituelle dimensjonen i hvert menneske inneholder det beste i oss - vårt potensial og vår etiske struktur, sier hun.

Mystisk og meningsfylt

- Når hadde du ditt første møte med åndelige krefter?

- Jeg tror at jeg alltid har hatt et forhold til det spirituelle. Da jeg var liten, følte jeg at jeg var passet på av gode krefter. Det gjorde meg glad, og gjør meg glad fortsatt.

Det har vært mange sterke hendelser og opplevelser i livet mitt. De øyeblikkene der jeg føler kontakt med den hellige dimensjonen, gjør livet mystisk og meningsfylt, sier hun.

- Vi har flere liv

Marianne har også klare tanker om liv etter dette.

- Da jeg var rundt 17 år, fikk jeg det for meg at vi sannsynligvis hadde flere enn ett liv. Jeg tenkte at den store visdommen som gjennomstråler livet, ikke bare opererte med ett liv, men med mange. Jeg tror vi lærer noe vesentlig i hvert liv, og at vår individuelle essens, sjelen, er evig.

Meditasjon og bønn

- Hva bringer deg i kontakt med den åndelige dimensjonen?

- Det er flere momenter. Meditasjon og bønn er et par av dem. Den praksisen får meg til å lytte bedre, både innover og utover. Stillhet er viktig for meg. Kontakt med naturen, og med andre mennesker likeså. Kreativitet gir meg også en følelse av indre kontakt med det spirituelle, sier hun.

Ane Dahl Torp: Så spøkelse

Skuespiller Ane Dahl Torp mener å ha sett et spøkelse.

- Det var da jeg var yngre og bodde sammen med familien min i en blokkleilighet. En kveld så jeg en gammel dame på badet vårt. Hun var kortvokst og gikk rundt i ring. Først trodde jeg det var søsteren min, men da jeg ropte, svarte hun inne fra soverommet sitt, har Ane fortalte til kjendisbladet Her og Nå.

- Overnaturlige fenomener fascinerer meg, sier skuespilleren.

Vibeke Klemetsen: Oppsøkte klarsynt

Programleder i TVNorge Vibeke Klemetsen trengte noen å snakke med da hun og ektemannen Daniel Franck bestemte seg for å gå hver til sitt.

- Jeg var deprimert. Og mens noen går til psykolog, gikk jeg til en klarsynt. Det som er komisk, er at hun forutså at jeg skulle treffe en ny mann, og alt hun sa, stemte, sier Vibeke til magasinet Kamille.

Mari Maurstad: Har brukt 100.000 på healing

- Jeg har brukt over 100 000 kroner på healing. Sønnen min, som har leddgikt, har forsøkt over 32 forskjellige terapier, alt fra magnettrommel til kinesiologi, sier Mari Maurstad til Se og Hør.

- For ti år siden var jeg skikkelig dårlig, både fysisk og psykisk. Etter en behandling, der jeg kjente varme strømmer opp fra fotsålene og gjennom hele kroppen, ble jeg bra. Jeg tror på en kraft som er større enn meg selv. Heldigvis.

Mikkel Gaup: – Jeg har helbredende krefter

Mikkel Gaup mener at han har arvet helbredende egenskaper fra bestefaren, som var en kjent samisk sjaman.

- Bestefar fortalte meg at dersom jeg så en hvit rein på fjelltoppen, var det et tegn på at jeg hadde evner, forteller skuespilleren. - Like etterpå så jeg den hvite reinen, sier Mikkel, som i dag bruker sine varme hender til å gi mennesker "påfyll av energi".

Monica Øien: – Det er et liv etter døden

Programleder og katolikk Monica Øien (38) fikk tidlig et møte med det åndelige.

- Jeg spilte teater og film da jeg var barn. En av innspillingslederne, Marianne, som jeg var mye sammen med, fortalte meg om hennes døde far som hun til stadighet kommuniserte med. Jeg syntes det hørtes skummelt ut. Jeg trodde virkelig på spøkelser da jeg var barn, og jeg ble nok litt mørkredd. I dag tenker jeg annerledes på det.

- Hva tenker du om et liv etter dette?

- Jeg tror på et liv etter døden. Det er som eplet som springer ut der blomsten sto: Man må gi avkall på noe, for å oppleve noe annet og større.

Edward Schultheiss: Møtte gjenferd

- Jeg har sett spøkelser to ganger. Jeg bodde i et kollektiv en stund, og da så jeg en liten gutt som gikk gjennom rommet. Han sa ikke noe. Så kom han en gang til senere, og da hilste vi og sa hei, forteller "Himmelblå"-skuespiller Edward Schultheiss til ukebladet Ute og Hjemme.

Eli Rygg: Åpen for det alternative

- En mann jeg kjente, døde for ti år siden av sykdom. Et halvt år før han døde sa han til meg: "Jeg kommer til å dø den natten du kommer til å føde jenta di." Jeg mente at det kunne han ikke vite så lenge før. Da fødselen var over, og jeg lå der med dette fantastiske, lille mennesket i armene, kom det en virvelvind rett utenfor vinduet mitt. Da visste jeg at det var han som dro. Jeg merket at han var så glad - og det stemte. Han døde da, forteller Eli Rygg til Alternativt Nettverk.

Eli Rygg har lenge vært en god venn av "Snåsamannen" Joralf Gjerstad. Eli mener at hvis man bare er åpen nok, vil man kunne føle kreftene rundt seg.

Gry Jannicke Jarlum: Tror på utenomjordiske vesener

Artist Gry Jannicke Jarlum hevder at hun har hatt nærkontakt med UFOer, og i 1994 ga hun ut boken "Jeg er du", om sine UFO-opplevelser. Den ble ifølge Jannicke skrevet med automatskrift i løpet av en måned. Det vil si at hun var et slags medium for en utenforstående makt.

Trine Angelsen: Av åndelig slekt

Forfatter Trine Angelsen har hatt personer med overnaturlige evner i nær familie. Farfaren hennes stoppet blod ved verselinjer.

- Han kunne stemme blod, eller stoppe blod, som det heter på godt norsk. Jeg kan ikke minnes at han stanset blod i offentlighet, men jeg husker en gang jeg lekte med en gutt som var bløder. Leken ble litt vilter, og gutten skadet seg. Blodet ville naturlig nok ikke stanse. Han løp da inn til farfar og fikk hjelp av blodverset hans.

- Tror du det finnes et liv etter dette?

- Jeg skulle gjerne sett et såkalt gjenferd. Fordi det pirrer nysgjerrigheten min, og kanskje for at jeg vil ha et svar om det finnes eller ei. Når jeg savner noen som er død, liker jeg å tro at det er et liv etter døden.

Les mer:

Klikk Helse (ikke like åndelig)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning