Elefant måtte på rehab

Elefanten Xiguang måtte på heroinavvenning etter å ha blitt kidnappet av smuglere.

ASIATISK ELEFANT: Elefanten Xiguang er en asiatisk elefant som ble dopet ned av smuglere. Etterpå måtte han på tre års avvenning.

ASIATISK ELEFANT: Elefanten Xiguang er en asiatisk elefant som ble dopet ned av smuglere. Etterpå måtte han på tre års avvenning. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: David Longstreath/Scanpix

Publisert Oppdatert

I den norske animasjonsfilmen "Slipp Jimmy fri" blir elefanten Jimmy dopet ned for å holdes i sjakk som sirkusartist. Jimmy blir avhengig og får sterke abstinenser.

Fanget av smuglere

Tro det eller ei, men det samme har skjedd med en elefant i Kina.

Fire år gamle Xiguang var bare ett år da han ble fanget av smuglere i Kina.

HEKTA PÅ DOP: Akkurat som elefanten Jimmy i filmen "Slipp Jimmy fri", ble Xiguang avhengig av narkotika og fikk alvorlige abstinenser.

HEKTA PÅ DOP: Akkurat som elefanten Jimmy i filmen "Slipp Jimmy fri", ble Xiguang avhengig av narkotika og fikk alvorlige abstinenser. Foto: FOTO: Storm Studio/Filmweb

Bananer smurt med heroin

Kidnapperne brukte bananer smurt inn med heroin for å få elefanten til å gjøre som de ville. Etter hvert ble hannelefanten avhengig av heroin, skriver det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Heldigvis ble elefanten befridd av kinesisk politi, og smuglerne ble arrestert.

Tre måneder senere viste det seg at skaden likevel var skjedd. Xiguang fikk abstinenser og måtte til avvenning på et senter for ville dyr i Hainan i Kina.

Femdobbel dose metadon

Eksperter utviklet en avvenningskur for Xiguang. Det innebar blant annet at han fikk sprøytet inn fem ganger så mye metadon som et menneske på avvenning får.

Etter tre års avvenning kan Xiguangog nå få flytte til en dyrepark i Kunming.

Risikoen for tilbakefall skal være liten.

ONDE MAKTER: Mens Jimmy i filmen fikk piller av Roy Arnie og ble avhengig, ble Xiguang  foret med heroin av elefantsmuglere.

ONDE MAKTER: Mens Jimmy i filmen fikk piller av Roy Arnie og ble avhengig, ble Xiguang foret med heroin av elefantsmuglere. Foto: FOTO: Storm Studio/Filmweb

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning