Dement kone på tur med On-sat Safetracker

Denne kan redde kona

GPS-mottageren gjør at Sverre slipper å engste seg for sin demente kone.

KAN REDDE KONA: On-sat Safetracker er en GPS-mottager som kommuniserer via mobilnettet. Sverre Slåtsve vil feste den på kona slik at hun får gå tur hver dag.

KAN REDDE KONA: On-sat Safetracker er en GPS-mottager som kommuniserer via mobilnettet. Sverre Slåtsve vil feste den på kona slik at hun får gå tur hver dag. Foto: FOTO: Johan Arnt Nesgård/Trønder-Avisa

Publisert Oppdatert
SENDER TIL MOBILEN: On-sat Safetracker kan settes opp mot alarmselskap, mot en eller flere mobiltelefoner, og den har en alarmknapp som bæreren selv kan trykke på.

SENDER TIL MOBILEN: On-sat Safetracker kan settes opp mot alarmselskap, mot en eller flere mobiltelefoner, og den har en alarmknapp som bæreren selv kan trykke på. Foto: FOTO: Produsenten

67 år gamle Sverre Slåtsve forteller i Trønder-Avisa om sin kone som er blitt dement, men er sprek og liker å gå tur daglig. I fjor ba Levanger-mannen om støtte til en sporingsenhet slik at han ikke skulle bekymre seg om kona gikk seg bort. Søknaden ble avslått.

Deretter kom Slåtsve over denne GPS-en som kommuniserer med mobilnettet. Med den festet på beltet til kona, har han heretter full kontroll når det trengs - på sin mobiltelefon.

Les mer: Se test av Onsat Safetracker

Brukes i nødsfall

Slåtsve forteller i Trønder-Avisa at han ikke kommer til å følge med på hvor kona befinner seg til enhver tid. Sporingen er ment til nødstilfeller.

- Men når hun en gang går seg bort, for det kommer hun til å gjøre, så kan jeg i hvert fall finne ut hvor hun er. Om hun skulle dø når hun går seg bort, synes jeg det er trist om hun måtte ligge under et tre på dagevis, sier han til avisa.

Les mer:

De beste trugene

Sykkelen ingen vet om

Safetracker i korte trekk:

On-sat Safetracker kan settes opp mot alarmselskap, mot en eller flere mobiltelefoner, og den har en alarmknapp som bæreren selv kan trykke på. Da sender den en melding med siste kjente posisjon.

Vi har gjort en test av Safetracker, og kan peke på noen svakheter til den type bruk som Slåtsve har behov for. Enheten tåler ikke særlig mye juling, og vi mener at det er for lett å komme borti av-knappen. Når det er sagt, er Safetracker blitt oppgradert siden vi gjennomførte testen.

Kan dra på sangøvelse alene

Dermed kan Sverre Slåtsve ganske trygt dra på sangøvelse - uten å være engstelig for kona.

- Hva om hun tar av seg GPS-en, eller mister den, når hun er ute og går tur, spør avisa.

- Den sjansen er jeg villig til å ta, sier Slåtsve.

Les mer:

Se over 100 tester av GPS-utstyr her

Klikk Teknologi

Klikk Friluft

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning