En av ti personer som hører på musikk med høretelefoner kan miste hørselen fordi de hører på for høy musikk, ifølge en ny studie som er gjort i EU.

Forfatterne av studien frykter at så mange som 10 millioner mennesker i Europa kan få ødelagt hørselen sin, skriver BBC.

Tekniske forbedringer

Studien har fått så mye oppmerksomhet at Europakommisjonen nå vil se på om det er mulig å gjøre noen tekniske forbedringer slik at man kan unngå så stor skade på hørselen.

Man regner med at mellom 50 og 100 millioner mennesker i Europa bruker en form for musikkspiller hver dag.

Bekymret for unge

EU har fastsatt en grense på 100 desibel, men man frykter allikevel at både unge og voksne skrur for mye på volumknappen. Mange skrur opp for å slippe å høre på lyden fra trafikken eller t-banen.

- Jeg er bekymret for at så mange, unge spesielt, som hører på musikk på høyt volum, kan ødelegge hørselen sin permanent, uten at de vet det, sier EU-kommisær Meglena Kuneva til BBC.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!