Det mener professor og rusforsker Helge Waal.

- Kokain er fullstendig ubrukelig som fotballdoping fordi virkningen er så kort, maks en halvtime, sier professor i psykiatri Helge Waal ved Senter for rus- og avhengighetsforskning (Seraf).

- Ikke utbredt

Han ønsker ikke å uttale seg om tidligere landslagsspiller Erik "Myggen" Mykland, som er siktet for bruk av kokain, og understreker at kokain først og fremst er et partydop for fiffen.

Profesjonelle fotballspillere tjener ofte store penger, og mange omgås andre rike og berømte personer på fritiden

- Jeg har ikke inntrykk av at kokain er utbredt i norske idrettsmiljøer, sier Waal til klikk.no.

Store penger

- Den høye prisen bidrar til at det er særlig velstående mennesker som bruker kokain. Profesjonelle fotballspillere tjener ofte store penger, og mange omgås andre rike og berømte personer på fritiden.

- Det er ingen tvil om at kokain er in i enkelte av disse miljøene, sier Waal.

Alvorlige bivirkninger

Han advarer på det sterkeste mot å bruke kokain.

- For det første er det uhyre avhengighetsskapende. For det andre er bivirkningene ofte svært besværlige. Paranoia og andre alvorlige nerveforstyrrelser er vanlig, sier Helge Waal.

Ifølge VG Nett skal Erik Mykland ved flere anledninger, og over en lengre periode, ha kjøpt kokain av personer i et nettverk på Romerike. 37-åringen ha lagt kokainbruken bak seg og forbereder nå et comeback som fotballspiller på førstedivisjonslaget Start.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Dame Helen Mirren innrømmer dopbruk

– Jeg elsket kokain

Helen Mirren innrømmer at hun pleide å bruke dop på fest da hun var yngre.