Statsbudsjettet

1000 nye sykehjemsplasser og omsorgsboliger

Det pøses ut nye millioner for å få flere sykehjemsplasser.

FLERE SYKEHJEMSPLASSER: Bjarne Håkon Hanssen planlegger å bruke 180 ekstra millioner kroner for å skape 1000 nye sykehjemsplasser og omsorgsboliger.

FLERE SYKEHJEMSPLASSER: Bjarne Håkon Hanssen planlegger å bruke 180 ekstra millioner kroner for å skape 1000 nye sykehjemsplasser og omsorgsboliger. Foto: Foto: Ned Alley/Scanpix

Publisert Oppdatert

Kristin Halvorsen legger i dag frem statsbudsjettet for 2009, og et av tiltakene er å spytte inn 180 ekstra millioner kroner for å skape 1000 nye sykehjemsplasser og omsorgsboliger.

Til sammen vil det bli brukt 280 millioner kroner til dette formålet i 2009.

- Forventet mer

Forventningene og kravene fra opposisjonen var store før statsbudsjettet ble lagt fram klokken 10 i dag.

- Jeg forventer øremerkede midler til både rusavhengige og innenfor eldreomsorgen, og flere tusen nye sykehjemsplasser, uttalte Harald Nesvik (Frp) til VG Nett før tallene ble presentert.

Dagaktiviteter for demente

Regjeringen mener også at kommunenes frie inntekter skal gjøre det mulig å bygge opp dagaktivitetstilbudet for demente fra 2009.

- I 2009 ber vi kommunene spesielt om å sette fart i utbyggingen av dagaktivitetstilbud til personer med demens, slik det er lagt til rette for i kommuneøkonomiopplegget, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Regjeringen anslår at det i perioden 2008-2015 er behov for ytterligere 12.000 årsverk i omsorgstjenesten, med større faglig bredde og høy andel fagutdanning.

Se pressemeldingen her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning