Jim Carrey tilbake etter depresjonen

- Jula kan være en stor prøvelse

Etter å ha slitt med depresjoner i flere år er Jim Carrey tilbake i storform. Komikeren priser seg lykkelig over at han fikk en ny sjanse i livet.

PÅ TOPP: Jim Carrey har fått tilbake livsgnisten etter depresjonen. Snart blir han også bestefar!

PÅ TOPP: Jim Carrey har fått tilbake livsgnisten etter depresjonen. Snart blir han også bestefar! Foto: Foto: Stella

Publisert Oppdatert

- Jeg tror ikke noen mennesker er uforbederlige. Alle har vi gjort feil, men alle fortjener vi også en ny sjanse i livet, sier komikeren Jim Carrey (47) når Her og Nå møter ham i London.

Deppa gummifjes

Carrey er kjent som en av verdens fremste komikere, og han har fått en hel verden til å le seg skakke av sine hysteriske rolletolkninger i filmer som «Ace Ventura», «Grinchen», «Lystløgneren», «Masken» og «Dum og dummere».

Privat har det imidlertid ikke bare vært morsomt å være Jim Carrey de siste årene. Komikeren med gummiansiktet valgte for fem år siden å fortelle åpent om sine depresjoner.

Snart bestefar

Selv om en kanskje skulle tro at en av verdens fremste komikere ville være sin egen beste terapeut, gikk det ikke slik. To havarerte ekteskap og en brutt forlovelse satte sine spor hos Jim Carrey.

Nå smiler imidlertid lykken til Carrey, som har vært sammen med den tidligere Playboy-modellen Jenny McCarthy (37) i tre år, og blitt stefar til hennes sønn Evan (7). Snart blir han også bestefar.

Hans datter Jane (22) blir snart mor.

- Jeg er lykkelig og har en fantastisk familie nå, sier Carrey.

Bred appell

Denne julen er Carrey tilbake i toppform med julefilmen «A Christmas Carol», der han spiller fire ulike roller. Deriblant gjerrigknarken Ebenezer Scrooge, som hater julen og alt som er forbundet med den.

Carrey mener Charles Dickens' kjente historie appellerer til alle.

- Julen kan på mange måter være en prøvelse for oss alle. Det er et pengejag og materalistisk råkjør.

Artikkelen fortsetter under bildet

NYDELIG KJÆRESTE: Jim Carrey har vært sammen med den tidligere Playboy-modellen Jenny McCarthy i tre år.

NYDELIG KJÆRESTE: Jim Carrey har vært sammen med den tidligere Playboy-modellen Jenny McCarthy i tre år. Foto: Foto. Stella

Kjenner seg igjen

JULEHATER 1: Scrooge hater julen, men får et annet perspektiv etter hvert. Her er Jim Carrey som Scrooge i «A Christmas Carol».

JULEHATER 1: Scrooge hater julen, men får et annet perspektiv etter hvert. Her er Jim Carrey som Scrooge i «A Christmas Carol». Foto: Foto: Filmweb

JULEHATER 2: Jim Carrey spilte også den julehatende grinatussen Grinchen i filmen med samme navn.

JULEHATER 2: Jim Carrey spilte også den julehatende grinatussen Grinchen i filmen med samme navn. Foto: Foto. Filmweb

- Scrooge trodde ikke på kjærligheten, fordi han ikke opplevde den. Så forandrer alt seg, som alle vet. Det er det som er så vidunderlig med denne historien. Jeg tror ingen kan se denne filmen uten å bli påvirket av den, sier Carrey, som selv har sett filmen sammen med stesønnen Evan flere ganger.

Carrey mener det er klare elementer fra filmen han kan kjenne seg igjen i. Av og til opplever personer som har det vanskelig at de får et perspektiv på livet som virkelig viser hva som betyr noe.

Det skjedde både med Carreys rollefigur og ham selv. Tidligere var han besatt av å jobbe, men nå har pipen fått en annen lyd.

Familien viktigst

- Det viktigste i livet er familien, familien og familien, sier han.

Jim Carrey har vært vant til å takle et utall ulike roller tidligere, men innrømmer at denne produksjonen bød på store utfordringer:

Ikke bare skulle han spille en rolle som mange har gjort før ham, men han spiller også de tre åndene henholdsvis fra fortiden, nåtiden og fremtiden som alle kommer for å hjemsøke gnieren Scrooge.

- Det var særlig rollen som Scrooge som jeg følte som et stort ansvar. Det er en av verdens mest kjente historier, og alle som har sett flere varianter av filmen vil ha sin favoritt-Scrooge. Jeg håper noen kan se tilbake på denne filmen og si at jeg var deres favoritt, smiler han.

LES OGSÅ:

Slik hjelper du en som er deprimert

Test deg selv: Er du deprimert?

Derfor er ungkaren lykkelig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning