Ny slankepille tar magefettet

Ned to størrelser på 30 dager

Magefettet er ekstra helsefarlig. En ny pille angriper direkte fettet rundt midjen.

Slankepillen 30 days stimulerer et protein som øker forbrenningen av magefett.

Slankepillen 30 days stimulerer et protein som øker forbrenningen av magefett. Foto: Photodisc

Publisert Oppdatert
Margareth Valmestadrød (t.v.) og Reidun Strøm deltok i studien hvor slankepillen 30 days ble testet ut, og gikk ned henholdsvis 5,5 cm og 7,0 cm i magemål på en måned.

Margareth Valmestadrød (t.v.) og Reidun Strøm deltok i studien hvor slankepillen 30 days ble testet ut, og gikk ned henholdsvis 5,5 cm og 7,0 cm i magemål på en måned. Foto: Foto: Jørn Grønlund

Du kan oppnå det samme gjennom kostholdet

- Teorien om at uønskede tarmbakterier kan være en mulig årsak til utvikling av overvekt, kjenner jeg til - og den er spennende. Vi kan ikke se bort fra at det kan være en medvirkende årsak hos noen. Det vil imidlertid ikke kunne være hovedforklaringen, sier Fedon Lindberg i en kommentar til den studien som er gjort p å «30 days».

- Overvekt er resultat av en lang rekke mulige årsaker, hvor genetisk disposisjon er viktigst. Forskere mener at rundt 70 prosent av årsakene bak overvekt skyldes arvelige faktorer. Blant mange miljøfaktorer kan uønskede tarmbakteier også bidra, sier han.

Lindberg påpeker at studien er gjennomført på et lite antall forsøkspersoner og over kort tid, og at det derfor er umulig å si om effekten varer ut over 30 dager.

Han mener også at man kan oppnå samme resultat ved moderat kostholdsomlegging, og at en mer radikal omlegging med mer proteiner, fett og fiber og mindre karbohydkarbohydrater vil gi enda bedre resultat.

Dette viste studien

Vel halvparten av de 28 deltakerne i studien fikk den ekte pillen, mens resten fikk uvirksom "narremedisin" (placebo). Ingen visste hvem som fikk den ekte slankepillen og hvem som fikk placebo, før etterpå. Samtlige ble målt rundt mage, midje og hofter ved studiens start og etter 30 dager.

I den aktive gruppen viste målingene i snitt følgende reduksjon:

* Mage: - 4,0 cm

* Midje: - 3,8 cm

* Hofter: - 2,0 cm

I placebogruppen viste målingene i snitt følgende reduksjon:

* Mage: - 0,2 cm

* Midje: - 0,2 cm

* Hofter: - 0,3 cm

- Det er imponerende resultater på så kort tid, sier dr.ph. Erling Thom, som har vært faglig ansvarlig for studien.

Han legger til at dette imidlertid kun dreier seg om en liten, såkalt pilotstudie, og at det trengs en større studie for virkelig å kunne dokumentere disse pillenes slankende effekt.

- Det hadde også vært ønskelig å ta blodprøver og se p å hva som skjer med fettstoffene i blodet når magefettet reduseres. Det får bli neste skritt, sier Thom.

«30 days» fås kjøpt i helsekostbutikker. Pris for en måneds forbruk er kr 359.

Fett som legger seg rundt magen er ikke bare lite kledelig - det er også helsefarlig. På bare en måned reduserte Reidun Strøm (66) og Margareth Valmestadrød (58) fra Tønsberg magemålet betraktelig, tilsvarnede to buksestørrelser. Hemmeligheten er den nye norske naturpillen "30 days", som de har fått være med og teste gjennom et forskningsprosjekt.

- Jeg var rund som en ball rundt magen og veldig misfornøyd med kroppen. Da jeg så annonsen der det ble avertert etter personer som ville være med og teste ut en ny pille som skulle være så bra, spesielt for magefettet, løy jeg på alderen for å få være med. Med mine 66 år var jeg seks år eldre enn det som var satt som øvre aldersgrense, men dette måtte jeg bare få være med på, sier Reidun Strøm.

Hun var én av 28 personer som ble valgt ut for å teste effekten av det nye naturmiddelet. Halvparten fikk den virkelige pillen, mens resten fikk placebo - en narrepille.

- Jeg skjønte fort at jeg hadde fått de aktive virkestoffene. Det tok ikke lang tid før det ble merkbart bedre plass i klærne, sier Reidun.

Margareth Valmestadrød hadde utallige mislykkede slankeforsøk bak seg da hun ble med i studien.

- Jeg har ikke gått ned så veldig mye i vekt, men kroppen har endret seg vesentlig. I løpet av den måneden studien varte, reduserte jeg magemålet med 5,5 cm, og både midje- og hoftemålet med 2 cm. Etterpå har jeg fortsatt å ta produktet, og har gått ned ytterligere 8 cm rundt magen, sier Margareth.

Slik virker pillen

Uttrekk fra seks urter i kombinasjon med helsenyheten betaglukaner er hemmeligheten bak pillen, som ekteparet Audrey Wong og Nils Mortensen i firmaet Med-eq i Tønsberg står bak.

De har jobbet med helse- og slankeprodukter i 25 år. Slankepillen de nå har utviklet har i en liten, men kontrollert studie vist seg å ha god effekt på magefettet.

- Det vi har gjort, er å kombinere seks utrensende urter - artisjokk, lakrisrot, løvetann, mariatistel, rosenrot og schisandra - med betaglukaner. Mens urtene renser nyrer og lever og stimulerer kroppens evne til å kvitte seg med skadelige avfallsstoffer, stimulerer betaglukanene vårt naturlige immunsystem. Samtidig reduserer disse stoffene også stressnivået i kroppen. At stress virker fetende, er en kjent sak, sier Mortensen. Han er også svært opptatt av hvordan tarmfloraen vår kan påvirke risikoen for fedme.

- Hos et friskt menneske består tarmfloraen av 85 prosent gode bakterier og 15 prosent uønskede. Et bedrøvelig faktum er at svært mange i dag har mest av de dårlige bakteriene. Medisinbruk, et kosthold med mye sukker og en generelt usunn livsstil kan være årsaken til misforholdet. Konsekvensen kan blant annet være forstoppelse, dårlig fordøyelse, overvekt og energiløshet, sier Mortensen.

- Hvordan kan det ha seg at slankepillen spesielt angriper magefettet?

- Studier indikerer at ingrediensene i denne pillen blant annet stimulerer et protein som øker fettforbrenningen. Dette proteinet finnes i magefettet. Dette er trolig årsaken til at «30 days» er spesielt effektiv mot store mager, sier han, men understreker samtidig at fysisk aktivitet og et sunt kosthold med redusert inntak av sukker og stivelse er det aller viktigste for å holde magefettet borte.

Les også: Midjefett er spesielt farlig

Les også: Derfor legger du på deg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning