Filmaktuelle Kristoffer Joner (36) treffer et ungt publikum med sin nye skrekkfilm «Skjult». Han gjør sikkert det samme med sitt siste utspill i narkodebatten.

Samfunnsengasjert

Kristoffer fikk pepper i fjor da han ikke tok avstand fra hasj - og satte spørsmålstegn ved hva som var vitsen med forbud. Kristoffers argument var at med så mange narkodødsfall i Norge, var prisen for kriminalisering for høy.

- Jeg er jo samfunnsengasjert. Av og til ser jeg ingen grunn til å holde kjeft. Ser man dumheter, må man si fra om det, sier Kristoffer til Her og Nå.

Støtter «Heroin-Hanssen»

Nå ønsker Kristoffer å bringe debatten videre. Han er positiv til heroin.

- Ta debatten i dag, den har jo vokst! Se på Danmark, de har begynt å dele ut heroin. Det er på tide at vi også gjør det, sier Kristoffer, og sikter til helseminister Bjarne Håkon Hanssens prosjekt om utdeling av heroin til de verste rusmisbrukerne. Det har fått mye motstand.

- Støtter du utdelingen av heroin?

- Ja, helt klart. Alternativet er slik vi har det i dag. En katastrofe! sier den frittalende skuespilleren.

Kristoffer har tidligere innrømmet at han har prøvd hasj, men det er ikke årsaken til hans engasjement. Helt siden 1990-tallet har han vært opptatt av det han mener er en mislykket narkopolitikk.

Liker ikke shit-chat

- Du høres ut som en politiker!

- He! Jeg vet ikke om jeg hadde passet til det, sier Kristoffer, før han leker med tanken.

- Men jeg er engasjert. Kanskje vært justisminister et par år? Hadde ikke vært meg imot, humrer Kristoffer. Det er likevel et skille mellom ham og noen politikere:

- Jeg er litt dårlig på chit-chat, det må handle om noe!

Se video: Da Krostoffer møtte sitt spøkelse

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vaksiner på reise

Disse vaksinene trenger du på ferie

Legg inn reisemål og type reise under, og få oversikt over hva du trenger av vaksiner. Kalkulatoren er basert på Folkehelseinstituttets anbefalinger.