EKSPERTEN SVARTE: Barnelege Gunnar Oftedal svarte leserne om ADHD. © Foto: Petter Berg/HM Foto

Barnelege Gunnar Oftedal har nå svart leserne i nettmøte om ADHD.

Gikk ut over sexlysten

«Goldenboy» er en mann på 38 år som fikk diagnosen ADHD for et år siden. Han har prøvd medisinen Ritalin, som ikke virket, og prøvde senere Strattera.

«En tråkig biverkning var trötthet. Jag gick runt och var konstant trött om kvällarna. Det gick till grad ut över sexlusten oxå, vilket gjorde att jag självmant slutade med det,» skriver han.

38-åringen lurer på om han nå har prøvd alt, eller om det finnes noe alternativ.

Amfetamin som alternativ

«Noen gode medikamenter utover disse to finnes ikke, men jeg har noen ganger hatt glede av å skifte ut Ritalin med amfetamin. De to stoffene er svært like, men hos noen viser det seg at amfetamin fungerer når Ritalin ikke gjør det. Det er lett å prøve ut, fordi du vil vite det i løpet av noen dagers forsøk,» skriver Gunnar Oftedal i svaret.

Les hele svaret her.

Gunnar Oftedal svarte også på hvor tidlig man kan se tegn til ADHD hos barn.

Les alle svarene i nettmøtet her.

Les også:

Jenter med ADHD oppdages ikke

- Sint av diagnosen

Les mer på:

Klikk Helse

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vaksiner på reise

Disse vaksinene trenger du på ferie

Legg inn reisemål og type reise under, og få oversikt over hva du trenger av vaksiner. Kalkulatoren er basert på Folkehelseinstituttets anbefalinger.