Måtte amputere penis – krever 20 millioner

– Helsesystemet i Norge består av hobbyarbeidere, raser Ole Anton Tufte.

SAKSØKER: Ole Anton Tufte saksøker Sykehuset Buskerud etter penisamputasjon.

SAKSØKER: Ole Anton Tufte saksøker Sykehuset Buskerud etter penisamputasjon. Foto: Foto: Nils J. Maudal / Drammens Tidende

Publisert Oppdatert

Ole Anton Tufte (70) måtte fjerne hele kjønnsorganet under en operasjon i fjor, da det ble oppdaget kreft i bekkenet med spredning til testikler og penis.

Ingen leger hadde oppdaget kreften tidligere, til tross for at Kongsberg-mannen hadde klaget over smerter siden 2003. Det skal også ha blitt foretatt et titall undersøkelser, melder Drammens Tidende.

Millionerstatning

- Helsesystemet i Norge består av hobbyarbeidere, raser Tufte til klikk.no

- De sier at vi lever i et rikt land, men vi lever i et fattig land når vi ansetter leger som ikke kan gjøre en ordentlig jobb.

Nå kjemper 70-åringen mot Norsk Pasientskadeerstatning og Sykehuset Buskerud, der han mener seg feilbehandlet.

Sammen med advokat Edmund Asbøll forbereder han et erstatningskrav overfor Norsk Pasientskadeerstatning.

- Vi ser for oss et erstatningskrav på 15-20 millioner kroner, sier Tufte til Drammens Tidende.

- Det jeg ønsker, er at spesielt én lege ved Sykehuset Buskerud skal stå til ansvar for det som er skjedd. Han hevdet lenge at det bare var vev rundt penis som var årsaken til smertene. Da han til slutt sendte meg videre til Riks- og Radiumhospitalet, var det for sent.

Fylkeslegen i Buskerud vil ikke kritisere de involverte legene fordi krefttypen er så sjelden. Gjennomsnittelig rammes én pasient i landet hvert år.

Redusert sexliv

Tiden etter amputasjonen skal ha vært svært vanskelig for Tufte. Til klikk.no forteller han om konstante fysiske plager.

- Jeg har plager hele tiden. Jeg kan bare ligge på siden, har problemer med urineringen og må bruke kateter. Jeg føler meg svekket i kroppen og blir veldig fort svimmel.

I tillegg kommer den psykiske påkjenningen ved å miste "manndommen". Tufte forteller at han ble deprimert etter operasjonen.

Også sexlivet er selvsagt sterkt redusert etter inngrepet.

Ifølge legen som behandlet Tufte, skal alle retningslinjer være fulgt.

- Dette er snakk om en ekstrem sjelden form for kreft. Pasienten ble undersøkt av mange spesialister, men utfallet ble dessverre tragisk for ham, sier legen til Drammens Tidende.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning