Macrolane er et nytt såkalt filler-produkt som kom på markedet i slutten av 2007.

Det er det svenske firmaet Q-Med som står bak utviklingen av Macrolane. Kun behandlere som har fått spesialopplæring av Q-med, har tillatelse til å bruke stoffet.

Les også:

Sexleketøy gir menn prestasjonsangst

Fakta om Macrolane

  • Macrolane brukes til å korrigere ujevnheter og forstørre ulike kroppsdeler. De fleste bruker stoffet som et alternativ til kirurgisk brystøkning.
  • Produktet kan sammenlignes med en tynn gelé, og injiserer inn i brystene over brystmusklene ved hjelp av et stikk.
  • Macrolane er kunstig fremstilt hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen - og som brytes ned etter en viss tid.
  • Ung hud inneholder mye hyaluronsyre, og er derfor glatt og elastisk. Når man blir eldre, reduseres innholdet og huden mister sin elastisitet og blir tynnere og rynkete.
  • Molekylene i den kustige hyaluronsyregeleen er større enn de som naturlig finnes i kroppen.

Som Restylane for kroppen

Macrolane kan kalles kroppsvarianten av Restylane, et stoff som blant annet brukes til å få større lepper.

Partiklene i Macrolane er større enn i Restylane. Macrolane gir derfor mer volum, og er beregnet på kroppen istedenfor ansiktet.

Macrolane er en videreutvikling av Q-Meds NASHA-teknologi, som er basert på en stabilisering av sukkerarten hyaluronsyre (se faktaboks til høyre). Dette er den samme teknologien som brukes til Restylane.

Rask penisoperasjon

Hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen, men den som brukes i Macrolane, er kunstig fremstilt. Hyaluronsyre brytes naturlig ned i kroppen.

Macrolane brukes til å korrigere ujevnheter og forstørre ulike kroppsdeler. De fleste bruker stoffet som et alternativ til kirurgisk brystøkning.

Ikke nok med at Macrolane kan brukes på brystene, enkelte leger bruker det også til å forstørre penis. Denne operasjonen tar rundt 20 minutter å gjennomføre.

Les også:

Større pupper uten silikon

ADVARER: Plastisk kirurg Morten Kveim ville ikke anbefalt noen å gjennomføre en slik operasjon. © Foto: Scanpix

Norsk kirurg skeptisk

Plastisk kirurg Morten Kveim har ingen motforestillinger mot å bruke Macrolane på bryst og bak, men vil ikke anbefale å bruke det til penisforstørrelse.

- Det er jeg veldig skeptisk til, understreker han.

Kveim er fullt klar over at dette er en behandling som gis flere steder, men han mener det er for risikabelt.

- Penis er et organ det er knyttet sterke følelser til. Potensproblemer er hos svært mange psykisk betinget, men mange vil likevel kunne la seg friste av en slik operasjon eller innsprøytning.

Vil ikke anbefale operasjonen

Morten Kveim kjenner til bråket rundt denne typen penisoperasjoner tidligere. Det har vært mye misnøye og mange rettssaker i kjølvannet av slike operasjoner.

- Jeg tror det er trygt å bruke Macrolane på bryster og på baken, men jeg ville ikke anbefalt å bruke det på penis.

- Jeg kommer i hvert fall ikke til å tilby det, fastslår han.

Se video av en penisforstørrelse ved bruk av Macrolane her:

Les også:

Slik skal penis se ut

Kan penis brekke?

Snurrebasser på utstilling

Les hele saken

Se flere saker fra: Alt om penis

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!