DØDELIGE SEXFESTER:

Dopet ned og HIV-smittet

14 menn ble HIV-smittet etter å ha vært på sexparty i Nederland. Nå er tre menn tiltalt.

HIV-SMITTET: De tre mennene er tiltalt for å ha dopet ned og satt sprøyter med HIV-infisert blod på 14 homofile menn.

HIV-SMITTET: De tre mennene er tiltalt for å ha dopet ned og satt sprøyter med HIV-infisert blod på 14 homofile menn. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock

Publisert Oppdatert

En skremmende historie rulles nå opp i en rettssal i Groeningen i Nederland. Tre menn er tiltalt for å ha dopet ned og sprøytet inn HIV-smittet blod i 14 ofre.

Dopet ned på sex-party

Et av ofrene, en homofil mann, skal ha fortalt at han ble invitert til et sex-party hjemme hos noen. Han ante ikke at et lite festbesøk skulle få så fatale konsekvenser.

En gang i løpet av kvelden ble han dopet ned og fikk satt en sprøyte. Det neste han husket var at han våknet opp i sin egen bil, som han hadde parkert i nabolaget.

Sprøytet inn infisert blod

Noen dager senere ble mannen veldig dårlig, og da han kom til sykehuset fant legene ut at han hadde blod, som ikke var hans eget, i årene. Han fikk også beskjed om at han var HIV-positiv, skriver Radio Nederland.

I løpet av 2006 og 2007 skjedde det samme med 13 andre homofile menn. Alle sier at de ble dopet ned, og at det ble satt en sprøyte med det de 14 mennene mener er HIV-infisert blod.

Søker svar

De tre mistenkte, som nå er siktet i saken, ble arrestert i mai 2007. De er alle smittet med HIV, men nekter for at de er skyldige. Hvis de tre blir dømt, kan de risikere 21 år i fengsel.

12 av mennene som sier at de fikk injeksjoner med HIV-infisert blod, er HIV-positive.

- De håper at rettsaken vil gi dem et svar på hvorfor dette har skjedd med dem, sier Fred Kappelhof ifølge BBC.

Rettssaken begynte mandag.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning