Grått hår, svette og arr:

Derfor er Knausgård sexy

Noen gang lurt på hvorfor menn med arr og grått hår blir sett på som sexy?

SEXSYMBOL: Forfatter Karl Ove Knausgård omtales som en av Norges mest sexy menn. Det var det ingen som sa for ti år siden.

SEXSYMBOL: Forfatter Karl Ove Knausgård omtales som en av Norges mest sexy menn. Det var det ingen som sa for ti år siden. Foto: Foto: Oktober

Publisert Oppdatert

Ikke alle skjønner hvorfor norske kvinner er over seg av begeistring for Karl Ove Knausgård (ekstern lenke) om dagen.

Det kan ikke bare være skrivekunsten og oppmerksomheten rundt bokprosjektet Min Kamp. Han var en kjent forfatter tidligere også. I 1998 vant han Kritikerprisen for romandebuten Ute av verden, men da var det ingen som snakket om utseendet hans.

Del saken med andre!

Overraskende tenninger

Det er amerikanske AskMen.com som kan fortelle hvorfor Knausgård plutselig er sexy, og dermed har de også svarene på hva du bør investere i dersom du skal lande en heit date.

Overraskende nok er det ikke en rød sportsbil og flere timer på treningssenteret som gjør susen: Skal vi tro amerikanske damer er det langt mer effektivt å få grått hår, gå med briller, eller tryne skikkelig.

1. Arr

Forskere ved Liverpool og Sterling University har funnet ut at kvinner synes menn med arr i ansiktet er sexy (ekstern lenke). Kvinner forbinder ifølge studien arr med mot og god helse, og ikke klønethet og alkohol - som ofte kan ha den egentlige skylden for arrene.

SLÅSSKJEMPE: Bruce Willis, her som Hartigan fra filmen Sin City.

SLÅSSKJEMPE: Bruce Willis, her som Hartigan fra filmen Sin City. Foto: Foto: Filmweb.no

I kvinnens underbevissthet tolkes arret som et tegn på at du er en modig mann som tar opp kampen mot dine fiender, og dessuten sterk nok til å vinne over dem, slik som Bruce Willis gjerne gjør i filmene sine.

Men arrene slår negativt ut for kvinner på jakt etter langvarige forhold, fant forskerne ut. De er usikre på grunnen til det, men antar det kan være fordi arrene også indikerer at han oftere setter seg i fare enn menn uten.

2. Blomst i vinduet

Kvinner elsker menn som er omsorgsfulle, og klarer du å holde liv i en plante bedømmer kvinnens underbevissthet deg som mer empatisk enn en mann som har et vissent kadaver i vinduskarmen (eller ingen ting).

I tillegg har det amerikanske magasinet Nuts spurt 1500 kvinner om hvilke karaktertrekk de liker best hos menn. Svaret var "menn som bryr seg om naturen", hvilket en frisk plante i karmen blir et levende bevis på at han gjør.

ENKEL PLANTE: Det finnes noen planter som liker "mishandling" - som tåler at du glemmer å vanne dem. Blankblad er en plante som overlever nær sagt "alt".

ENKEL PLANTE: Det finnes noen planter som liker "mishandling" - som tåler at du glemmer å vanne dem. Blankblad er en plante som overlever nær sagt "alt". Foto: Foto: Opplysningskontoret for planter og blomster

3. Svette

Et kjemisk stoff i mannens svette, kalt androstadienon, øker kvinnens hormonnivå og gjør henne mer seksuelt opphisset, viser forskning ved University of Berkley (ekstern lenke).

Likevel blir ingen kvinne sjarmert av at du lukter løk, så husk å holde god hygiene og dusj ofte uansett.

4. Grått hår

EGEN PARFYME: Menn som svetter skiller ut duftstoffer som kvinner tiltrekkes av. Gammel svette er derimot ikke så gunstig for tiltrekningskraften.

EGEN PARFYME: Menn som svetter skiller ut duftstoffer som kvinner tiltrekkes av. Gammel svette er derimot ikke så gunstig for tiltrekningskraften. Foto: Illustrasjonsfoto: iStock

Sean Connery har hatt det i flere tiår. Nå har Karl Ove Knausgård det også. Kanskje er det derfor han, 12 år etter forfatterdebuten, plutselig omtales som sexy.

Både Elle-redaktør Signy Fardal og kjendisstylist Jan Thomas har uttalt seg om forfatterens utseende i særdeles positive ordelag.

- Fra å være en anonym og kjedelig fyr, så er han blitt en virkelig sexy og kjekk mann. Hadde han vært naken, så er jeg sikker på at han hadde sett ut som en blanding av Christer Falck og han fyren i TV-serien «Lost». Og det er jo sånne menn damer elsker, sier Jan Thomas til VG (ekstern lenke).

Elle-redaktøren er ikke snauere.

DA OG NÅ: Forfatter Karl Ove Knausgård i 1998 (til venstre) og 2009.

DA OG NÅ: Forfatter Karl Ove Knausgård i 1998 (til venstre) og 2009. Foto: Foto: Scanpix/Oktober. Kollasje: Klikk.no

- Han hadde vært helt i toppsjiktet om vi hadde publisert vår liste over Norges mest sexy menn i dag, sier hun.

En undersøkelse sjekkenettsiden Match.com (ekstern lenke) gjorde, viste at 72 prosent av de kvinnelige brukerne mener grått hår er mest sexy.

5. Briller

Studier fra Universitetet i Stockholm viser at kvinner er mer tiltrukket av menn med briller enn uten. Så du kan droppe laseroperasjon og heller finne fram de de gode, gamle colabunnbrillene.

Kvinner forbinder briller med høyere intelligens, i tillegg har studier vist at intelligens og potens har en sammenheng. Liv i pungen kan igjen gi et lengre livsløp generelt, ettersom forskning også har vist høy sædkvalitet gir langt liv.

Les også:

BLOGG: Vil du lese om Knausgårds pornovaner?

Satser på norsk sæd

SEXY COLABUNNER:  Skuespiller Johnny Depp har de siste årene kjørt en "chic geek"-stil. Menn med briller oppfattes som intelligente, og høy IQ er noe kvinner tenner på.

SEXY COLABUNNER: Skuespiller Johnny Depp har de siste årene kjørt en "chic geek"-stil. Menn med briller oppfattes som intelligente, og høy IQ er noe kvinner tenner på. Foto: Foto: Stella Pictures

Penisens krokete liv

10 merkelige fakta om sex

Dette har ingen fortalt deg om kvinnekroppen

Tilbake til Klikk Helse Mann

Tilbake til Klikk Helse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning