Bontrager Ion 700

Veldig god pendlerlykt med bare to små svakheter.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Fyldig lysstråle

+ Enkel montering

+ Solid kvalitetsfølelse

+ Velvalgte sykkelspesifikke effektrinn

- Vanskelig å betjene med tykke hansker

- Trang festebrakett

Med en prislapp på 799 kroner vil mange synes at dette er ei dyr sykkellykt. Heldigvis får man igjen for det man betaler - og det i godt monn.

Lykta gir testerne det som enklest kan beskrives som en slags iPhone-følelse: Den kompakte lykta av metall kjennes solid og forseggjort. Ion har én sterk diode, og har i tillegg oransje sidefelt som gir en viss synlighet fra sidene. USB-kontakten dekkes tillitvekkende av en gummipropp som stikkes godt inn i lyktekroppen.

Funksjonsbryteren er (muligens ikke tilfeldig) på størrelse med funksjonknappen på en iPhone. Her ligger den ene vesle svakheten: Denne knappen kan være litt vanskelig å betjene med tykke hansker.

Selve braketten er testens desidert med lettmonterte: Trekk gummistrikken rundt styret og hekt den på. Det er gjort på sekunder. Braketten kan festes overalt på styret, også der styret er konisk. Vinkelen forover kan enkelt justeres.

Men i braketten ligger også lyktas andre svakhet. Den er så trang at er vanskelig å skli lykta av og på. Det ble litt bedre etter en tids bruk, men testerne tok seg stadig i å fjerne løsne braketten i stedet for å skli lykta av braketten når lykta skulle tas av sykkelen. (I parentes bemerket: Lykta passer faktisk bedre i BikeTec-braketten enn i den originale.)

Lyset er meget godt tilpasset en helårsjobbsyklists behov. Lysstrålen er har flott fyldighet, og med 700 oppgitte lumen er den sterk nok på full effekt til å bringe deg trygt gjennom jobbreisens mørkeste partier.

Testerne liker dessuten funksjonen med svak lysstyrke med pulseffekt. Denne gir meget god synlighet i trafikken og batterilevetid til mange, mange turer på sykkelen. Batteriet er ikke byttbart - når batteriets levetid er over, må lykta kasseres.

Bare en for trang brakett og en funksjonsbryter som kan være vanskelig å treffe med tykke hansker hindrer denne lykta i å få terningkast seks.

Spesifikasjoner

Produsent Bontrager
Pris 999
Batterier Ladbart litiumionbatteri, ladetid ca 5 timer med USB micro-ledning
Oppgitt batterilevetid med full styrke Ca. 1,75 timer
Funksjoner Fast lys i tre styrker, fast lys med pulseffekt og blinkende lys
Forhandlere: Boa sykler, Sykkelcenteret

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning