Kvinner i deltidsjobber

Blir oftest sextrakassert

Kvinner i deltidsjobber har nesten ti ganger høyere risiko for å bli seksuelt trakassert enn heltidsansatte kvinner.

KVINNER UTSATT: Fire av fem som sextrakasseres på jobb, er kvinner. Yngre kvinner er særlig utsatt.

KVINNER UTSATT: Fire av fem som sextrakasseres på jobb, er kvinner. Yngre kvinner er særlig utsatt. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Er du kvinne, ung og deltidsansatt, er risikoen størst for å bli utsatt for seksuell trakassering, ifølge en ny studie.

Den australske studien fra University of Melbourne har tatt for seg over 1100 arbeidstakere, og 50 av disse rapporterte om seksuell trakassering, skriver forskning.no.

Les også: Vil bli Norges beste sjekkere

Fire av fem er kvinner

Fire av fem av de som blir seksuelt trakassert er kvinner, og yngre kvinner er særlig utsatt. Verst er det for dem som jobber deltid eller i kortere engasjementer.

De som jobber i kortere engasjementer har rundt fem ganger så høy risiko for å bli seksuelt trakassert, mens de som arbeider deltid har opptil ti ganger så høy sjanse for å bli trakassert seksuelt på jobben.

- Trenger beskyttelse

Professor Anthony LaMontagne, som ledet studien, sier studien bekrefter mistanken forskere har hatt om at arbeidstakere i mindre sikre stillinger er mer utsatt for mobbing og trakassering.

- Studien viser at de som jobber i deltidsjobber og korte engasjementer trenger bedre beskyttelse mot uønskede seksuelle tilnærminger, sier LaMontagne til forskning.no.

Norsk studie på vei

I Norge er det til nå gjort lite forskning på seksuell trakassering, ifølge Gaute Auestad ved Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger.

I disse dager pågår det imidlertid en norsk studie som skal se på seksuell trakassering på landsbasis.

Forskningsresultatene fra University of Melbourne ble presentert tidligere denne måneden ved The From Margins to Mainstream Conference: 5th World Conference on Promotion of mental Health and the Prevention of mental and Behavioural Disorders i Melbourne, Australia.

Les også:

Stresser seg syke

- Åpne forhold ender med sjalusi

Er du blitt utsatt for seksuell trakassering? Skriv om det i kommentarfeltet under.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning