Pro Classic skal ifølge produsenten være en lettvektsski som egner seg spesielt godt for nybegynnere. Våre testere opplevde denne modellen som i overkant myk i spennet, noe som gir godt feste, men svake glidegenskaper.

Pro Classic kan være et rimelig og bra alternativ for den som ikke vil legge altfor mye penger i en racingski.

Pro Classiv får 5 for feste og 4 for stabilitet, med 3 for glid, føring/slipp, spennegenskaper og svingegenskaper.

Skien kom svakest ut i denne testen, og ender med snittpoeng 3,7. Den får dermed terningkast 4, men det er ingen sterk firer. 

Testernes oppsummering:

Øyvind Olstad:  - Stor forskjell på denne skien og WC-skien. Denne var litt "død" å gå på, men alt i alt en god treningsski for de som ikke ønsker å legge mye penger i en racingski.

Geir Endre Rogn: - Testskien vi gikk på hadde veldig "slapt" spenn selv om den skulle være tilpasset vår vekt. Selv med lite smøring på skia, var det alt for mye "subb". Dette gjorde at skien ble tung å føre og det gikk utover gliden, som ellers sikkert hadde vært langt bedre.

Eivin Rundberg:  For myk ski ga veldig godt feste. God stabilitet, men skiene holder ikke helt mål på spennet til å nå helt opp.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Atomic
Pris 1 900,00
Kategori Trening klassisk
Lengder 181, 188, 195, 202., 209
Vekt 1230 (181)
Binding SNS Propulse RC
Innsving 45-45-45
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Godt feste, men litt trå ski.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!