Kort sagt:

+ Godt spenn og gode festeegenskaper

+ Jevnt over svært god score


- Kan bli ustabil utenfor sporet

Rossignol Xium CLA har en ny spennkonstruksjon kalt BI-edge, som er ment å gi bedre bæring i skiene ved staking og utforkjøring.

Rossignol opererer med disse kategoriene: C1 for tørrsnøforhold og C2 for 0-føre og universalski,  mene C3 har et spenn beregnet for klisterforhold. 

Xium CLA får god score (5) på alle områder unntatt stabilitet (3), da den ifølge testerne kan bli ustabil utenfor sporet. 

Snittscoren blir 4,8, som gir en femmer på terningen, men ikke en like sterk femmer som skiene fra Madshus og Fischer. 

Testernes oppsummering

Øyvind Olstad:  - En svært god racingski . Lang og god smørelomme, gjør den enkel å få feste på, men den er ikke like livlig å gå på som Fischer og Madshus . Noe ustabile utenfor spor.

Geir Endre Rogn:  - En gjennomført god racingski som imponerer på de fleste områder. Stabiliteten er litt for dårlig, men det er sjelden noe stort problem siden man stort sett går i spor.

Eivin Rundberg: -  En gjennomført god racingski. Litt ubehagelig utenfor sporet, men ellers ikke noe spesielt å trekke for.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Rossignol
Pris 5 299,00
Kategori Racing Klassisk
Lengder 186-191-198-203-208
Vekt 1000 g 198
Binding NNN
Innsving 44//
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Gjennomført god racingski

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!