Basisfyll på alle pizzaene:

1 boks hakkede tomater

1-2 fedd finhakket hvitløk

Maldonsalt (ikke bruk for mye - dryss heller over mer ved servering!)

Pepperdryss

Dekk bunnen med hakket tomat, hvitløk og salt - og gjør deg klar for å velge topping. Null koking - superenkelt!!

Topping:

1 nektarin hakket i biter

1-2 never frisk basilikum - eller noen teskjeer pesto

1 pakke fetaost

1 liten pakke pinjekjerner

pillede reker etter lyst og smak

Fin bunn av spelt:

(Denne blir til en tykk american pizzapai hvis du bruker all deigen i én langpanne, tynn, italiensk og sprø bunn hvis du fordeler den i to langpanner.)

8 dl speltmel

3 dl vann (noe varmere enn kroppetemperatur)

6 g tørrgjær (halvpakke)

½ ts salt

1 ss rapsolje eller olivenolje

juice av en halv sitron (Tips: Speltmel kan gjøre deigen tung - sitron hjelper den å heve og gjør bunnen luftigere)

Ha basisfyll over bunnen og ha på alt unntatt rekene. Stek i ovnen til pizzaen ser ferdig ut. Da tar du den ut og har over rekene. Stek videre i 1-2 minutter, men ikke lenger, for da blir rekene små og harde.

Fremgamgsmåte for alle deigene:

  1. Bland det tørre, ha i væske og olje og kna eller bland sammen med en slikkepott til du har en fin og smidig deig. La heve i 30 minutter eller lengre. Ha vann på fingrene og trykk ut deigen i langpanne eller bruk et kjevle om du vil.
  2. Alt av mel og væskemengder er cirkamål. Arbeid deg frem til en smidig og fin deig.
  3. Deigene kan formes som én langpannepizza eller to mindre, rund pizzaer, alt etter lyst og behov. Vi har tatt utgangspunkt i langpanner.
  4. Velg den bunnen du vil til hver av toppingene. Sammensetningene her er bare forslag.

Stekingen:

Bruk så høy temperatur som overhodet mulig - og sett pizzaen nederst i ovnen. I og med at temperaturen varierer fra ovn til ovn er det vanskelig å oppgi en konkret steketid, men du bør regne med rundt 20 minutter så sant du ikke har en skikkelig pizzaovn. Stek til pizzadeigen har fått en mørk, gyllen farge - da er du garantert en sprø og deilig bunn!

Alle pizzaer bør serveres med rikelige mengder god ekstra vigin olivenolje over - og gjerne et lett dryss med maldonsalt.

Alle oppskriftene er for 2-4 personer.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!