Spørsmål

Det finnes klinikker i utlandet som foretar operasjoner eller gir laserbehandling for å stramme inn vagina på damer som opplever å ha "vagina laxity", noe som hemmer friksjonen under samleie.

Finnes det en objektiv måte å måle om vagina faktisk er abnormt vid/stor? Eller kan erfarne gynekologer gjøre en holdbar vurdering av det?

Problemet med manglende friksjon under samleie kan vel også være et resultat av at kvinnen er for våt? Eller at penis er for liten? Eller at musklene i skjeden ikke godt nok trent?

Uansett, foretas slike behandlinger i Norge? Hvis ikke, hva er grunnen?

Mvh kvinne

Svar

Ja, det er vanligvis gynekologer som behandler denne typen problemer.

Laserbehandling av skjedens slimhinner høres ikke så lurt ut da det kan skade kjertlene, og det gjøres ikke i Norge, etter hva jeg vet.

Derimot foretas operasjoner som strammer inn skjeden når det er berettiget (vaginalplastikk). Dette inngrepet foretas av erfarne gynekologer.

Dersom kvinnen derimot har for store indre kjønnslepper, kan problemet løses av en plastikkirurg. Og om problemet ligger hos mannen, bør han oppsøke en urolog for veiledning.

Dr med Morten R Kveim, plastisk kirurg

Tilbake til Klikk Helse

Hva ville du gjort hvis du var i denne kvinnens situasjon? Finnes det andre løsninger for vid vagina eller liten penis? Gi ditt råd i kommentarfeltet under (du kan være anonym).

Lettere enn å gå til legen:

Still et spørsmål til Doktor Online-ekspertene, du også!

Les også:

Var utro mens kjæresten var gravid

Guide: Finn kondomen som passer for dere

- Mannen min ser på ungjenter

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.