Reinkarnasjon er en av hjørnesteinene i den buddhistiske troen. Etter døden fødes man på nytt, og i det neste livet kan du få blanke ark og fargestifter tell, for å si det med Prøysen. Men hva når du trenger nye sjanser her og nå, med en gang? Et buddhisttempel i Thailand har løsningen. Du kan komme og dø en symbolsk død, og stå opp så frisk og grei som bare det.

Hver uke kommer et par tusen mennesker til tempelet Wat Prommanee for å bli gjenfødt. På rekke og rad legger folk seg i kister, blir dekket med et tøystykke som skal holde onde ånder unna, og vips er du gjenfødt.

- De blir gjenfødt som nye mennesker. Fra nå starter de på et helt nytt liv, forklarer sjefsmunk Charuay Tanavaro.

- Først var jeg skjelven og redd, men så forklarte munken at hvis sinnet var fokusert, så ville dette gi en stor fordel for oss, og jeg var ikke redd lenger, forteller Laongdao Chaiyasat - en av mange som er blitt reinkarnert i templet.

Reinkarnasjonen byr også på fordeler for tempelet, for alle som blir gjenfødt legger igjen en skjerv penger som takk for sine nye liv. I snitt blir det drøyt 400 000 kroner i måneden for tempelet.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.