Søndag avsluttet han sin rundtur i Afrika, hvor målet har vært å komme nærmere en løsning på aids-pandemien som herjer flere land på kontinentet.

Clintons stiftelse jobber for lavere priser og bedre tilgang på aidsmedisiner i fattige land. Eks-presidenten var derfor full av lovord om det franske bidraget, Unitaid.

- Ikke gi opp

Etter besøket i Afrika reiser Clinton til Mexico, hvor om lag 22 000 forskere, politikere og helsearbeidere er samlet til aidskonferanse. Konferansen går under mottoet "Global handling NÅ".

Oppfordringen er rettet mot verdens helsepolitikere, om ikke å gi opp arbeidet med å få aidsmedisin ut til alle som er smittet i fattige land.

Mette-Marit-plakater

Sjefen for FNs aidsprogram, Peter Piot, åpnet konferansen med å understreke viktigheten av å redusere antallet som blir smittet.

Ved siden av Bill Clinton er en rekke kjendisaktivister ventet å delta i Mexico. Vår egen kronprinsesse Mette-Marit har prydet reklameplakater i forkant av konferansen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.