Kort sagt:

+ Svært komfortabel

+ Sitter godt uten å stramme

+ God bevegelighet

+ Stort bruksområde

+ Best av alle på fukttransport


- Høy pris

Trøya fra Swix får svært god omtale av samtlige testere, og toppkarakter både på komfort og fukttransport:

Les hele saken

Komfort under trening: 6

Hvor godt den sitter på kroppen, om materialet har spesielle egenskaper, om det er sømmer som irriterer eller ikke, om den er passe varm/ikke for varm, til formålet - aktiv trening i temperaturområdet fra 5-6 plussgrader til vanlig vintertemp (- 5-6).

Trøyen sitter godt på kroppen, uten å stramme. Den sitter tight og har god bevegelighet, kjennes litt tykkere enn de andre. God bevegelighet i albue og skulder. Myk og behagelig mot huden. Blant de varmeste i testen. Utmerket til løping rundt 0 grader, god passform. Stoffet er mykt og behagelig. Stort bruksområde med tanke på temperatur: opptil 5-6 plussgrader med tynn jakke, flere minusgrader med mellomtykk jakke.

Fukttransport: 6

Dårlige trøyer holder mer på fuktigheten, blir ekle og lukter "høgg" etter trening, bedre trøyer frakter mye fuktighet ut underveis i økta. Begrepet pusteevne beskriver samme prosess. Testet både praktisk og teknisk.

I den tekniske testen er kun Brynje bedre, og det skiller lite. De praktisk testøktene bekrefter de gode tekniske resultatene: selv etter en intens innebandyøkt hadde trøya bare et par mørke flekker, men var ikke gjennomvåt som andre trøyer i testen. Kjennes heller ikke klam eller våt etter løpeøkter. Den klistrer seg ikke til kroppen og virker ikke fuktig etter trening. På harde økter holder den godt varmen ved nedjogging når man er godt svett.

Spesifikasjoner

Produsent Swix
Pris 449,00
Materiale

Konklusjon

Innfrir alle forventninger

Vår karakter

{Best i test}

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!