Kort sagt:

+ God passform

+ Behagelig å ha på

+ Varm


- Litt tykk

- Middels fukttransport

God komfort, men ikke så suveren passform som letteste trøyene. Skigo-trøya virker litt varmere og tykkere enn de andre i testen. 

Les hele saken

Komfort under trening: 5

Hvor godt den sitter på kroppen, om materialet har spesielle egenskaper, om det er sømmer som irriterer eller ikke, om den er passe varm/ikke for varm, til formålet - aktiv trening i temperaturområdet fra 5-6 plussgrader til vanlig vintertemp (- 5-6).

God komfort og passform. Passer godt i temperaturer fra 5 plussgrader til 6 minusgrader og virker litt tykkere enn for eksempel Bjørn Dæhlie. Trøyen sitter godt. Den sitter litt tettere mot kroppen (i likhet med Brynje) i forhold til de andre. Passformen er god, og den har ingen sømmer om irriterer. Den føles litt tyngre enn de letteste trøyene i testen. Fungerer bra rundt 0 grader. Litt pløsete i halsregionen. Virker varm nok til å kunne benyttes ved noen minusgrader. Antatt brukstemperatur ned mot 6 minus med mellomtykk jakke.

Fukttransport: 4

Dårlige trøyer holder mer på fuktigheten, blir ekle og lukter "høgg" etter trening, bedre trøyer frakter mye fuktighet ut underveis i økta. Begrepet pusteevne beskriver samme prosess. Testet både praktisk og teknisk.

I teknisk test er Skigo blant dem som har størt restfuktighet etter vask og kort tørketid. Det stemmer bra med kommentarene. Det ser ut til at den samler relativt mye fukt under harde økter, men fungerer svært bra på roligere økter: "God svettetransport. Ikke merkbar fukt i stoffet etter treningstur." "Trøyen har OK+ fukttransport. Den er ikke den beste trøya, og er litt fuktig etter trening." "Oppleves som god på fukttransport, men etter økta kjennes trøya som ”tyngre” enn før økt. Trur dette er svette som er samla i trøya!"

Spesifikasjoner

Produsent Skigo
Pris 399,00
Materiale 85 % polypopylen, 15 % elastan

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!