Kort sagt:

+ Stram, men behagelig

+ God bevegelighet


- Kan bli litt kald på armene

-

Tett og god passform, men trøya kan kjennes litt kald, særlig på armene, når minusgradene kommer. God opplevd fukttransport.

Les hele saken

Komfort under trening: 4

Hvor godt den sitter på kroppen, om materialet har spesielle egenskaper, om det er sømmer som irriterer eller ikke, om den er passe varm/ikke for varm, til formålet - aktiv trening i temperaturområdet fra 5-6 plussgrader til vanlig vintertemp (- 5-6).

Stram, men svært behagelig passform, konkluderer testpanelet. Men flere merknader på at trøya fort kjennes litt kald: "Trøyen og stilongsen har meget god passform. Jeg vil si testens beste passform. Ingen vonde sømmer på trøyen." "Merkbar temperaturforskjell på ulike områder spesielt ved overarm parti som, som føltes litt for kaldt ved 4 og minus 2 grader, ved rolig jogg. Pluss for god temperatur regulering ved varmere forhold ( 8 og 10 grader)." "Trøyen oppleves litt kald når temperaturen nærmer seg 0 grader. Under en intervalløkt ble jeg småkald i pausene, noe jeg ikke opplevde med de andre trøyene. Den ble litt kald på armene, rundt albuene, noe som trekker ned." "God stretch, uten at den kjennes for stram. Er kanskje ein av dei kaldaste trøyene. I hvert fall om du stopper/pauser under intervaller."

Fukttransport: 5

Dårlige trøyer holder mer på fuktigheten, blir ekle og lukter "høgg" etter trening, bedre trøyer frakter mye fuktighet ut underveis i økta. Begrepet pusteevne beskriver samme prosess. Testet både praktisk og teknisk.

I teknisk test har Falke-trøya mest restfuktighet, ved siden av Craft. Opplevd fukttransport er bedre: "Den var meget tørr etter skituren, men noe mer fuktig etter intervalløkten (logisk nok). Det satte seg kanskje noe mer svettelukt i denne trøyen sammenlignet med de andre i testen." "På hardøkt hvor svetteproduksjonen var høy føltes overdelen behagelig, klistret seg ikke til rygg. Føltes heller ikke våt eller kald etter intervall ved nedjogging." "Føles litt klam, men bare under den tykkeste jakka. Trøya var våt på armene(rundt albuene) etter økta på ski, rundt 0 grader og tåke. Aldri følt at den har sittet fast på kroppen etter økt. Ikkje opplevd vond lukt."

Spesifikasjoner

Produsent Falke
Pris 499,00
Materiale Nylon: 70% Polyester:25% Elastan: 5%

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!