Kort sagt:

+ God passform

+ God fukttransport


- Litt stram

- Kan kjennes kald

Stram stillongs, kanskje i strammeste laget, som gjør at den kan bli litt kald. 

Les hele saken

Komfort under trening: 4

Hvor godt den sitter på kroppen, om materialet har spesielle egenskaper, om det er sømmer som irriterer eller ikke, om den er passe varm/ikke for varm, til formålet - aktiv trening i temperaturområdet fra 5-6 plussgrader til vanlig vintertemp (- 5-6).

Testpanelet er ikke helt fornøyd med komforten, selv om passformen er god: "Den sitter tight, og den er den "strammeste" i testen. Den føles nesten som en kompresjonstights. Det gjør at den hindrer bevgelsesutslaget litt. Jeg kan også kjenne litt av en søm i skrittet, dette irriterer litt. I og med den blir såpass tight, syns jeg den blir litt kald." "Underdelen til Falke var veldig stram og liten i størrelse (for stram/tight etter min mening). Følelsen at den var såpass stram at man mistet varmfunksjon og den ble kald. Skulle derfor likt å testet en størrelse opp for å kunne sammenlignet. Vil derfor ikke ta et "hardt" standpunkt av komfort delen, selv om jeg har en pekepinn." "Sitter veldig behagelig på kroppen. Forholdsvis varm" "Meget god passform. Stillongsen hadde en noe vond søm i skrittet som gnisset litt på innsiden av låret. Jeg merket imidlertid kun dette ved løping, men ikke når jeg skøytet på ski."

Fukttransport: 5

Dårlige trøyer holder mer på fuktigheten, blir ekle og lukter "høgg" etter trening, bedre trøyer frakter mye fuktighet ut underveis i økta. Begrepet pusteevne beskriver samme prosess. Testet både praktisk og teknisk.

Ingen større problemer med fukttransporten: "For det første blir jeg vanligvis ikke så svett på beina, ei heller nå som jeg syns denne var litt kald. Ble ikke klam eller våt på beina. Det viktige mener jeg, er komforten. Har ikke opplevd at den lukter etter trening." "Fukttransporten til dette plagget virker god samtidig som det er god bevegelighet i plagget (selv om det kanskje er en størrelse for lite)." "Stilongsen virker veldig god på fukttransport. Ikkje opplevd at den sitter fast."

Spesifikasjoner

Produsent Falke
Pris 499,00
Materiale Nylon: 69% Polyester:26% Elastan: 5%

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!