Kort sagt:

+ Pusser bra

+ Lader i sokkelen

+ Lufting i reisefutteralet


- Noe plakkrester

- Stikking i tannkjøttet

- Mest bråkete av alle

Tennene opplevdes betydelig renere enn ved manuell pussing. Plakktabletten viste god plakkfjerning, men noe plakk inntil tannkjøttet. Dette var det litt vanskelig å få fjernet, selv med synlig plakk og vinkling av tannbørsten.

Dette kan være på grunn av de spisse og ekstra lange børstehårene i ytterkant av børstehodet.

- Det stakk litt i tannkjøttet underveis i pussingen. Etter andre runde ble det bitte litt ømt. Jeg opplevde også at det kilte hvis jeg kom bort i leppen med tannbørsten. Begge disse tingene kan være bare en vanesak, sier vår ekspert Kine-Lee Fuglesang.

Vinklet utforming

Tannbørsten har en glatt overflate foran, og et gummiparti bak, i tillegg til at den er vinklet, for et bedre grep. Denne vinklingen på børsten oppleves helt ok, men ikke bedre enn en vanlig rett modell.

- Dette var kanskje fordi jeg ofte bytter grep når jeg pusser tennene, avhengig av hvor jeg holder på i munnen. Tannbørsten avgir mye støy, faktisk den mest høyfrekvente og intense lyden av alle tannbørstene i testen, sier tannlegen.

Det er en helt grei design på tannbørsten.

- Det er jo et spørsmål om smak og behag, men personlig synes jeg at fasongen kunne ha vært mer flatterende (særlig i profil). Den er den eneste tannbørsten i testen som har et display. Her vises hvilken modus du har børsten i, med lysende bokstaver i oransje, grønn og blå.

På badet står tannbørsten best i lade-sokkelen sin, ellers velter den lett. Det følger med et hvitt reisefutteral med plass til to børstehoder. Etuiet veier lite, tar ikke så stor plass, og det har luftehull.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Colgate
Pris 1549

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!