Kort sagt:

+ Svært god passform

+ Smart snøresystem

+ Varme sko


- Skuffende grep på glatta

- Noe stive sko

- Muligens ikke en favoritt blant maniske forfotløpere, men jeg elsker det, sier Maren Haugeto om denne.

Salomons lave modell i testen utmerker seg med svært bra komfort. De er i overkant glatte på det glatteste underlaget, og dette går litt utover løpsfølelsen - når du ikke er helt trygg på festet, blir løpingen preget av det.

Les hele saken

Grep: 4

Skoenes grep på is, snø og glatt asfalt

Godt grep stort sett, men svikter på det glatteste underlaget. Den spinner på holka. Skoene sklir for mye bakover i frasparket, slik at man blir skeptisk til å sette utfor i nedoverbakker med dem.

Løpsfølelse: 4

I hvilken grad du kan løpe naturlig og om skoens repons mot underlaget

Her er juryen litt splittet. Det er mye demping i skoene, samtidig som de er ganske faste. Kontakten med underlaget er ikke maksimal når den er så dempet, men den gir god respons. Skoene kan likvel virke noe stive, og vi synes totalt at de ikke kan matche Sarva-skoene på løpsfølelsen, samtidig som de mangler fortrinnene ved søstermodellen Snowcross.

Passform og komfort: 5

Om skoene sitter godt og hvordan de kjennes på foten.

Skoen sitter meget bra på foten. Behagelig materiale og god, smal lest som sitter godt på foten. Likevel er det plass i forlesten til å bevege tærne. Behagelig materiale. Skoene er varme, kanskje i overkant varme når det ikke er skikkelig kaldt. Fast og dempet, med høyere dropp fra hæl til forfot enn enkelte av de andre modellene. Sitter tett på foten. Lett og herlig praktisk å snøre, selv om hurtigsnøringen gjør det litt vanskeligere å fininnstille snøringen. Den sitter tett og godt på foten. God stabilitet. Karakter 6 for dem som liker det dempet og stabilt.

Spesifikasjoner

Produsent Salomon
Pris 1 600,00
Materiale Climashield™ membran over vristen og tærne. Sensifit™ for optimal komfort. Ripstop nylon i overdelen for maksimal slitestyrke.
Vekt 325 gram (Str 42 2/3)

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!