Kort sagt:

+ Stabil sko til rolig løping

+ Godt dempet

+ Fin liten lomme i pløsen til å pakke inn lissene


- Stive sko som virker overdimensjonert

- Svært hard hælkappe

- Kjennes baktung

En steinhard hælkappe bidro til å ødelegge for tre av fire testere av denne skoen, med gnagsår og andre plager som resultat:

- Denne har jeg ikke kunnet bruke mye fordi jeg får vondt øverst, bak på hælen, der skoen griper meg som en vond, hard klo, sier Maren Haugeto. 

Asics Gel-Fuji Setsu byr på stabilitet og demping, og helt greit grep, men den kjennes tung på foten sammenlignet med de andre skoene i testen.

Les hele saken

Grep: 4

Skoenes grep på is, snø og glatt asfalt

Med rolig løping gir skoene godt nok grep, men flere av testerne fikk likevel trøbbel på glatta.

Løpsfølelse: 3

I hvilken grad du kan løpe naturlig og om skoens repons mot underlaget

Føles tung og stiv. Sitter bra på foten, men den harde hælkappen gir gnagsår på lengre turer. Et pluss for tryggheten skoen gir på is. - Pluss for bra støtdemping, men jeg torde ikke å slippe meg nedover de bratteste bakkene med denne, sier Veslemøy Hausken om Asics-skoene.

Passform og komfort: 3

Om skoene sitter godt og hvordan de kjennes på foten.

- En panservogn på foten, sier Geir Vågen om Ascics-modellen. Og panelet er samstemt i at dette er i overkant "mye sko". Den sitter godt på foten, men en svært stiv hælkappe gir gnagsår og andre plager for tre av våre testere. Litt "slapp" og bred foring rundt ankelen gjør at snøen lett fester seg her. Skoen føles solid, men blir for tung. Det er tungt nok å løpe i snøen fra før.

Spesifikasjoner

Produsent Asics Norge AS
Pris 1 500,00
Materiale Ventilerende overdel med Goretex membran
Vekt 408 (46)

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!