Kort sagt:

+ Fantastisk grep på alle underlag


- Ingen av testerne fikk skoene til å sitte veldig godt på foten

Litt rare sko som vi ikke fikk helt taket på. Krever en bred fot!

- Denne må være perfekt for folk med latterlig høy vrist og brede føtter, sier Maren Haugeto om Icebug Anima 

Men piggene er helt suverene! 

Les hele saken

Grep: 6

Skoenes grep på is, snø og glatt asfalt

Piggene er mindre luggete enn Sarva-skoenes på asfalten, samtidig er festet aller best, også på glattisen. Kombinasjonen av fantastisk feste og pigger som ikke lugger, er Icebug alene om.

Løpsfølelse: 4

I hvilken grad du kan løpe naturlig og om skoens repons mot underlaget

Kanskje de beste skoene på tørr og glatt asfalt, men dette er ikke det viktigste i denne testen. Icebug Anima er fint avrundet i sålen under forfoten, som bidrar til et bedre løpesteg enn for eksempel Asics-skoene. Skoene er likevel ganske stive sammenlignet med Sarva-modellene. - Halvdævv såle, ikke mye respons. Halvfleksibel såle, så jeg har kontakt med underlaget, men føler meg ikke spretten eller rask i dem, sier Maren. Panelet er samstemt i at Icebug vanskeliggjør god løpeflyt på grunn av passformen.

Passform og komfort: 3

Om skoene sitter godt og hvordan de kjennes på foten.

Det negative med modellen er passformen. Den har en romslig tåboks, som i og for seg ikke er et problem. - Men jeg vil at skoen skal sitte tight og strammer da litt mer rundt vristen, og skoen gnager fordi jeg strammer den for mye, det blir en bulk i overlæret, sier Veslemøy, som føler at hun blir presset litt mer innover med denne enn med de andre skoene. Maren sliter også med Icebugs passform: - Jeg får liksom aldri snørt dem stramt nok. Overdelen er stiv. Den bretter seg over foten i frasparket, så jeg kjenner knekken oppå foten. I tillegg plager den meg litt foran på vristen (selv når jeg ikke snører det innerste hullet). Ikke mye stabilitet, og kun lett/moderat demping (ganske lite i forfot). Den føles nesten mer som en tøffel enn en løpesko.

Spesifikasjoner

Produsent Icebug AB
Pris 1 699,00
Materiale
Vekt 366 g (45)

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!