Arabisk pizza

Foto: Foto: Jeanette Landfald Bækkevold
Sist oppdatert

Basisfyll på alle pizzaene:

1 boks hakkede tomater

1-2 fedd finhakket hvitløk

Maldonsalt (ikke bruk for mye - dryss heller over mer ved servering!)

Pepperdryss

Dekk bunnen med hakket tomat, hvitløk og salt - og gjør deg klar for å velge topping. Null koking - superenkelt!!

Topping:

½ -1 liten, finhakket chili (kommer an på hvor tøff du er...)

2-3 ts tørket mynte

1 pakke fetaost

Grov bunn:

8 dl (halv pakke) grovbakstmel

3 dl vann (noe varmere enn kroppetemperatur)

6 g tørrgjær (halv pakke)

½ ts salt

1 ss rapsolje eller olivenolje

Ha basisfyll over bunnen, legg deretter toppingen over i kronologisk rekkefølge og stek.

Fremgamgsmåte for alle deigene:

  1. Bland det tørre, ha i væske og olje og kna eller bland sammen med en slikkepott til du har en fin og smidig deig. La heve i 30 minutter eller lengre. Ha vann på fingrene og trykk ut deigen i langpanne eller bruk et kjevle om du vil.
  2. Alt av mel og væskemengder er cirkamål. Arbeid deg frem til en smidig og fin deig.
  3. Deigene kan formes som én langpannepizza eller to mindre, rund pizzaer, alt etter lyst og behov. Vi har tatt utgangspunkt i langpanner.
  4. Velg den bunnen du vil til hver av toppingene. Sammensetningene her er bare forslag.

Stekingen:

Bruk så høy temperatur som overhodet mulig - og sett pizzaen nederst i ovnen. I og med at temperaturen varierer fra ovn til ovn er det vanskelig å oppgi en konkret steketid, men du bør regne med rundt 20 minutter så sant du ikke har en skikkelig pizzaovn. Stek til pizzadeigen har fått en mørk, gyllen farge - da er du garantert en sprø og deilig bunn!

Alle pizzaer bør serveres med rikelige mengder god ekstra vigin olivenolje over - og gjerne et lett dryss med maldonsalt.

Alle oppskriftene er for 2-4 personer.

Denne saken ble første gang publisert 12/10 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også