Gå til innhold

Lettlaget, frisk og god dessert - Sorbet


*Rutletutt*

Anbefalte innlegg

4-6 porsjoner

 

200 g fryste bær (for eks. bringebær, jortdbær, blåbær el bjørnebær)

3/4 dl vann

3/4 dl sukker

2 eggehviter

 

La vann og sukker koke kraftig til en sukkerlake. Avkjøl.

Kjør de dypfryste bærene i en food-processor el. til en pure. Tilsett den avkjølte sukkerlaken. Hell blandingen i en rundbunnet plastbolle og sett den fryseren. Ta bollen ut når massen er halvstiv og pisk kraftig i den (helst med miksmaster). Sett den i fryseren igjen.

Stivpisk eggehviten (bruk en ren og tørr visp). Rør så eggehviten ned i røren med miksmasteren på laveste hastighet. Sett sorbeten i fryseren igjen til den skal serveres.

 

For å få en veldig fin konsistens på sorbeten er det lurt å piske den flere ganger i løpet av innfrysingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...