Gå til innhold

Må ta tak i økonomisk situasjon. Jeg har rota det til.


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Du bør printe ut kontoutskrifter for å virkelig se hva du bruker penger på.

Marker alt det dere må bruke penger på som matvarer, drivstoff, strøm OL med blå markeringer. 

Alt det som er unødvendig kan du markere med gult. Gå gjennom alt å det er garantert mye unødvendig dere bruker penger på. Feks handler dere mye små flasker med brus, kaffe, dyr lunsj , en sjokolade når du fyller drivstoff, handlet du inn en topp, et par sko når du egentlig bare var innom senteret for et ærend ??? Her er det enorme mengder å spare for små summer blir fort til flere tusen og dette er ofte utgifter vi ikke engang tenker over pga av at summen er så liten, men mange sånne summer blir veldig mye penger om det er en vane dere har.

Jeg har heller aldri hørt om noen som bruker 10 000 kr på duftlys, VG og Netflix ?? 

Les VG gratis på nett, duftlys kan kjøpes billig på Ikea og Nille. Om dere vil ha Netflix , Viaplay ok så dropp heller disse tv pakkene, det gjorde vi og vi savner det ikke. Vi spare 500 kr i mnd på dette.

Handle klær på tilbud og kun når dere trenger klær, gå og klipp dere hos lærlinger, vær prisbevisste og les tilbudsaviser 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

På 19. april 2018 den 0.59, Anonym bruker skrev:

 

Men i den plastboksen blir de slappe, skrukkete og myke. 

 

Anonymkode: 29770...b11

Da har du feil temperatur i kjøleskapet. Og for øvrig er de ikke ødelagte om de er slappe. Det betyr at de er tørre. Man deler dem i to på langs og legger dem i en skål med isvann, så blir de knasende sprø igjen på et par timer.

Anonymkode: 231e1...96b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 18. april 2018 den 11.23, Anonym bruker skrev:

Spotify og en øl eller to i helgen er absolutte nødvendigheter for meg, så den hadde jeg ikke kuttet ut, som noen foreslår - jeg kan ikke huske livet før Spotify! Og hvis man ikke skal kunne kose seg med en øl eller to i helgen, blir livet bare for trist i mine øyne...  Kjøper aldri brus da, det gjør kanskje noen av dere som foreslår å kutte ut øl? 

Ellers har jeg og mine to barn mindre enn halvparten av HI og mannens inntekt hver måned, men jeg sparer fast og er nesten aldri nede i null i slutten av måneden. Handler hver uke, planlegger middager osv., det gjør en kjempeforskjell her. 

Anonymkode: 6c125...7d5

Vi er 4 i familien, jeg er også på AAP og har mye mindre inntekt enn HI. Og fatter ikke hvordan de klarer å svi av 58.000 i måneden og likevel være blakke...

Anonymkode: 231e1...96b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men der har vel noe med hvilken inntekt hi hadde FØR hun måtte over på aap. 

Om hun også tjente godt så skjønner jeg at de har lagt forbruket sitt etter hva de tjener, det gjør jo de aller fleste av oss. De får boliglån etter inntekt feks. Uner seg finere ferier og kanskje oftere ferier, helgeturer, finere viner, restaurant besøk, oftere frisør, merkeklær, handler dyrere mat oftere kjøtt, skalldyr ol. Så når hi da plutselig går fra 40-50 000 kr i mnd til rett over 10 000 kr så er jo det selvsagt noe som merkes utrolig godt, selv om de fremdeles har en god inntekt pga mannen hennes. Men det er jo liksom her de må gjøre forandringer også. Nå må det kuttes og spares og hi må rett og slett gå for billigere alternativer. 

Nå må klærne handles i billigkjeder som hm og Cubus, ikke gå til frisør hver mnd, handle inn sko på tilbud, planlegge innkjøp og syden ferien må muligens utgå i år eller byttes ut med et rimelig alternativ.

Sånn er det bare om dere skal unngå luksusfellen,  så må dere rett og slett kutte ned på ting dere unte dere før men som dere nå rett og slett ikke har råd til. 

Første bud er å smøre matpakke, gå til innkjøp av en termos kopp å ha egen kaffe med. Kutte ned på småinnkjøp som en cola i kjosken, en sjokolade på bensinstasjonen når du fyller drivstoff ol. Her er det garantert mye å spare, for dette er sånt som veldig mange av oss kjøper uten å tenke oss om.

Men du må ha mannen og datteren med på laget. 

Gi barnet ukepenger/månedspenger men vær klar på at dette er det hun får. Skal hun ha dyre merkeklær, sminke ol så må hun kjøpe dette selv. Oppfordre henne til å få en jobb feks barnevakt 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dere forbrukslån/kredittkort dere betaler på, siden dere har så mye i faste utgifter?

 

Vi refinansierte masse DRITgjeld (inkl. billån) og betaler nå 12k i mnd over 3-4 år for å bli ferdig med driten. Vil merke 12k ekstra etter den perioden er gått.

Anonymkode: eae2c...d4e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...