Gå til innhold

Hvordan gjør barnehagen det med tidlig bleieslutt?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jenta vår er 18 mnd og har de siste ukene begynt å gå litt på do. I påskeferien tenkte vi å prøve med tidlig bleieslutt etter Julie Fellom metoden som egner seg best litt tidlig og "bare tar 3 dager". Jeg vet det er tidlig og tenker bare å prøve og går det ikke så går det ikke, null stress.  Det jeg derimot lurer på er hvordan vi gjør det med barnehagen etter ferien. Dersom hun har flere uhell siste dagen av ferien så erklærer vi det mislykket og sende med bleie som vanlig.
Men dersom hun er tørr hjemme i si 2 dager, sender vi henne bare uten bleie da? Er vell sånn det gjøres vanligvis, men hun går på småbarn der alle barna er 1-2 år.  En del av metoden går også på at barnet ikke skal ha på truse under buksen. Er det noe de fleste barnehager kan gå med på? 

Dersom det går bra hjemme så tenker jeg kanskje å be de ikke ta på bleie med mindre det er flere uhell, eventuelt ha på bleie ute bare. Hva tenker dere.

Anonymkode: 3174e...e6e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ville snakket med barnehagen på forhånd og avtalt med de hvordan de tenker at dere kan gjøre det og samarbeide. Jenta vår sluttet også med bleier v og 18-19 mnd alder, så det er ikke sikkert det er for tidlig. Vi hadde henne hjemme til 2 år, så vi trengte ikke å samarbeide med barnehagen om det. Vi merket at hun var klar tidlig på flere måter, hun hadde tørre bleier om morgenene, begynte å stå med bena fra hverandre og si "tisse" og ville ha bleien av straks hun hadde tisset og fra 18 mnd ville hun ikke ha på ny bleie når vi skulle skifte, ble litt fornæret når vi tok på bleie likevel. Vi trodde det var for tidlig, men tilslutt prøvde vi og det gikk veldig bra. Noen uhell de første dagene ble det jo, men ikke mye og etter 1 uke var det nesten ikke uhell. Fra 2-3 år hadde hun noen få uhell, kanskje 1-2 år måned som skjedde enten når hun var syk eller hvis hun var lenge ute og plutselig måtte på do for da rakk hun ikke å kle av utetøy. Vi lot henne gå i vide bukser uten truse de første 2-3 ukene pga da er det lettere for de å merke at de ikke har bleie.

Anonymkode: 52e7c...291

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...