Gå til innhold

Kan Paracet virke negativt for vaksinen


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Leste noe her, som jeg egentlig ikke er kompetent til å forstå skikkelig. Men slik jeg forstod det, så kan Paracet forstyrre virkningen av vaksinen, hvis den blir gitt samme dag som vaksinen. Vi har alltid gitt stikkpille samme kvelden som vaksinen er tatt. Helsesøster sa det var greit å gi en stikkpille før natta. Har vi gjort noe dumt nå?

Paracetamol og antistoffrespons ved vaksinering
Barn som hadde fått profylaktisk paracetamol hadde lavere antistoffrespons enn de som ikke hadde fått paracetamol. Siden profylaktisk paracetamol reduserte antistoffresponsen både hos barn som fikk feber og hos de som ikke fikk feber etter vaksinen, mener forfatterne at det må være andre mekanismer enn temperaturreduksjon involvert. Det ble også foretatt post-hoc-analyser av tidligere gjennomførte studier. Trenden var den samme her, altså at profylaktisk bruk av paracetamol reduserte antistoffesponsen ved vaksinering. Forfatterne oppsummerer resultatene med at profylaktisk paracetamol gir en signifikant reduksjon i innflammatoriske, febrile og lokale smertereaksjoner etter vaksinering, og at antistoffresponsen reduseres uavhengig av paracetamols effekt på feber hos barnet. Paracetamol reduserte antistoffresponsen i størst grad når det ble gitt på vaksinasjonsdagen, mens terapeutisk bruk av paracetamol som febernedsettende middel senere i forløpet hadde mindre betydning. Den kliniske betydningen av de immunologiske resultatene er ukjent og mer forskning trengs. Profylaktisk administrasjon av paracetamol på vaksineringstidspunktet bør ikke rutinemessig anbefales i følge forfatterne (1).

Anonymkode: 38038...b84

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, det er det det betyr, at paracetamol gitt forebyggende, her definert som på vaksinasjonsdagen, reduserer antistoffresponsen. Men det står ikke hvor mye, og om det er klinisk relevant.

Anonymkode: 7751b...813

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri gitt paracet på forhånd, kun hvis de faktisk får reaksjon. (To barn, alle vaksiner- kun en reaksjon). 

Anonymkode: 36579...6d5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor gir dere paracet før dere vet om barnet har en reaksjon?

Man gir vel bare medisiner om det trengs, og ikke i tilfelle?

Anonymkode: 5c512...bb8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...