Gå til innhold

Blir litt skuffet over at ikke fadderne til barnet stiller opp.


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Trur 4-åringer er mest opptatt av å ha mamma og/eller pappa med seg. Faddere er vel ikkje så nøye med for en 4-åring.

Ingen grunn til å bli skuffa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette er ikke vanlig utifra mine erfaringer og hvem som var med andre når mine fikk sine bøker.

flere av mine barns faddere er kristene. Igrunn derfor vi valgte å døpe siden det var så mange kristene i familien. Selv ikke hun som jobber i kirken kom når ungene fikk boka. Så da kan jeg ikke påstå det er normalt at faddere stiller opp på slikt.

tror jeg har vært i kirken en gang med de tre jeg er faddere for. Min søster har vært i en av to. Vi er vel de eneste som ikke er kristene i den forstand.

Anonymkode: ccf97...b64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere er ikke kristne, men døpe skal dere. Og attpåtil velger dere faddere som heller ikke er kristne, for det er jo ikke spesielt viktig det heller, dåp er tross alt kun en koselig tradisjon og ingen religiøs greie.

Men når gratisting skal deles ut, møter dere gjerne opp i kirken? Hvorfor det, egentlig? For at dere ikke-troende foreldrene og fadderne endelig skal få tilgang til historier dere ikke kommer til å lære barna om uansett? Nå er det rom for Jesus i livet, liksom? 

Det er greit nok at du har forventet at de skal stille opp som barnevakt og annet - det kan du sikkert få være skuffet over, selv om jeg synes det er en fjern ting å forvente, men at de ikke-kristne fadderne ikke følger ungen din i kirken? Den må du da ha sett komme. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner virkelig ikke hvorfor du er skuffet. Dere ER IKKE KRISTNE!!!!! Det er ikke fadderne heller. Men å døpe barnet ditt skulle du. Dersom du skal dra ungen din inn i en religion ingen av dere tror på så må du faktisk stå for jobben med å overbringe den kristne tro sjæl ass. Dessuten: mannen din har ikke fulgt opp sine fadderbarn. Du kan godt si det er barnslig om de "tar igjen". Mest sannsynlig har han bare ubevisst satt en standard. 

Om jeg hadde fadderbarn og kirken var i nabolaget ville jeg nok møtt opp den ene søndagen. Måtte jeg tatt kollektiv eller kjørt hadde jeg ikke orket, ihvertfall ikke om foreldrene ikke var kristne selv en gang. 

Ene søster har barn, den andre ikke. De skal begge være faddere, hun uten barn er ikke kristen. Det er begrenset hvor mye jeg har deltatt med mine tantebarn, og jeg forventer ikke en dråpe mer tilbake enn det jeg har "gitt". I realiteten ser jeg det naturlig at de har mindre tid enn jeg har hatt siden de nå har to barn, og jeg ikke har hatt noen de første 9årene av eldstemann sitt liv. Og dette "skuffer" meg ikke. 

 

Anonymkode: bd420...54e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sosialt samvær etter utdeling av 4 årsboka? I kirka eller hjemme hos dere?

 

hos oss foregår kirkekaffe slik at en kake og kaffi settes i medgangen i kirka rett etter gudstjeneste og så kan de som ønsker ta en bit og prate.pleier du ikke gå i kirka er det ikke så mange du kjenner som du prater med.

 

jeg tror du legger for mye i dette. Barnet får en bok og det er det. Ikke mer oppmerksomhet etterpå i kirka.

 

stillte dere selv mye opp som barnevakt? Viste interesse for disse barna og deltok på merkedager?

 

min søster har aldri vist interesse for våre barn, selv om jeg har prøvd å legge tilrette.aldri vært barnevakt osv. Nå tror hun hennes barn er alt for oss og ser ikke at vi faktisk ikke gidder passe småbarn når vår er store og hun aldri gjorde innsats selv.

Anonymkode: a1fd3...a93

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du har nok litt store forventninger her HI. Folk flest er generelt lite opptatt av andres barn, det har ikke falt meg inn å spørre fadderne til mitt barn om noe slikt.

Det eneste vi har fått av fadderne er vel bursdagsgaver/julegaver, og så er det noen av de som har passet barna bitte litt. De eneste som har vært opptatt av min er barn er besteforeldre og en onkel som er "ekte" onkel. Og med det mener jeg ikke inngiftet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Anonym bruker skrev:

Jeg blir nok bare litt skuffet og synes de kan bidra litt. De virker ikke videre interessert i barna våre. Hadde nok håpet på litt større interesse. De har såpass store barn, at jeg hadde håpet at de ville være barnevakter og synes det var litt stas med våre små. Det er de overhodet ikke. Så jeg tenker at de kan stille opp litt av og til.

HI

Anonymkode: 69387...3ce

Ok, tror nok at du har satt deg aaaasltfor store forventninger. Jeg skjønner godt at faddere ikke gidder å være barnevakt for dine små barn når de faktisk har store barn selv. De har vært gjennom småbarns perioden og ønsker nok ikke å gå gjennom den en gang til, for andres barn. 

Når dere ikke engang er kristne selv så skjønner jeg heller ikke hvorfor du er så ivrig på at fadderen skal sørge for at dine  barn skal få komme seg i kirken.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vi nå fikk servert var enda en grunn til at dåp bare er hyklerisk for så mange mennesker.

Dere er ikke kristne men valgte å døpe, bare det er jo helt utolig.

Videre velger dere faddere som er akkurat som dere.

Dere driter i kirken og hva den egentlig står for, men fireårsbok skal dere ha!

Wow.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Anonym bruker skrev:

Det er bare det at det er litt stas for barnet vårt. Det blir markert med sosialt samvær etterpå kirketid.

HI

Anonymkode: 69387...3ce

Jeg lurer på: Hvordan forklarer dere dette for barnet deres etterhvert, når dere ikke er kristne? Hvordan begrunner dere dåp og gudstjeneste når dere ikke tror? Føler du ikke at hele greia blir litt hyklersk? 

Vi har ikke døpt barna våre. Når de spør om hvorfor de ikke er døpt er det veldig greit å svare: Fordi vi ikke tror på Gud og Jesus, og OM den kristne Gud finnes, så er han nok ikke en gud som sender små uskyldige barn til den evige skjærsild fordi foreldrene tok et valg om å ikke døpe. Om dere vil kan dere døpe dere når dere er voksne nok til å ta et reflektert valg.

Hva svarer du hi, når barnet spør hvorfor det er døpt og hvorfor det var i kirka for å motta en bok med kristent budskap?

Anonymkode: 073e6...78b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke HI men har også døpt barnet mitt selv om vi ikke er kristne.Synes det er en fin tradisjon å døpe barnet å det kommer jeg også til å oppgi som grunn når småen spør hvorfor han er døpt. 4 års boken hadde vi ingen interesse av.

Anonymkode: 78fcd...b9e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

41 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Jeg er ikke HI men har også døpt barnet mitt selv om vi ikke er kristne.Synes det er en fin tradisjon å døpe barnet å det kommer jeg også til å oppgi som grunn når småen spør hvorfor han er døpt. 4 års boken hadde vi ingen interesse av.

Anonymkode: 78fcd...b9e

Hvorfor mener du det er en fin tradisjon? Du står jo regelrett og juger prest, venner og familie opp i trynet. Bare folk uten substans og integritet som døper barna sine uten å være religiøse.

Anonymkode: 073e6...78b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem bryr seg? Far til barnet? Neppe, han gadd ikke gjøre det som fadder! Bryr fadderen seg? Nei, ikke ble de sur på din mann, og ikke gidder de bruke søndag formiddagen sin på å gå i kirka, fordi din unge skal få en bok. 

Tror du fireåringen bryr seg, om kompisen til pappa, venninne til mamma kommer å ser på de få en bok av presten? 

Det er jo ikke en stor begivenhet for noen det der. At du gidder!!

Anonymkode: 3a235...c74

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...