Gå til innhold

Kan lavkarboere spise fritert mat?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Eller er ikke det lov?  Noen som vet?

Tenkte jeg skulle prøve å lage friterte blomkålkaker til ei som kommer på besøk

Anonymkode: ac64c...50c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

15 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Frityrdeigen er vel full av karbohydrater? 

Anonymkode: f6910...32a

Skal ikke har frityrdeig

Anonymkode: ac64c...50c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Ehhh frityr er karbo. Det sier vel seg selv! 

Anonymkode: 383b8...080

Hvorfor? Her friteres det i hytt og pine, som i middelhavsland generelt, og det er kun olivenolje. Alltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 minutter siden, Fru Banderas skrev:

Hvorfor? Her friteres det i hytt og pine, som i middelhavsland generelt, og det er kun olivenolje. Alltid.

Tåler olivenolje så sterk varme?

Anonymkode: ac64c...50c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

7 timer siden, Anonym bruker skrev:

Tåler olivenolje så sterk varme?

Anonymkode: ac64c...50c

Om du velger rett olivenolje tåler den opp til 210 grader.

Anonymkode: e7af5...855

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Anonym bruker skrev:

Om du velger rett olivenolje tåler den opp til 210 grader.

Anonymkode: e7af5...855

Hva er rett olivenolje da?

Anonymkode: ac64c...50c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hva er rett olivenolje da?

Anonymkode: ac64c...50c

Jomfru olivenolje. Eller på engelsk extra virgin 

Anonymkode: e7af5...855

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Anonym bruker skrev:

Jomfru olivenolje. Eller på engelsk extra virgin 

Anonymkode: e7af5...855

Den tåler ikke høy steketemperatur. Hvis det ryker i panna er temperaturen for høy og det dannes skadelige stoffer.

Anonymkode: d93e0...62e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Den tåler ikke høy steketemperatur. Hvis det ryker i panna er temperaturen for høy og det dannes skadelige stoffer.

Anonymkode: d93e0...62e

  • http://www.paleo.no/olivenolje-alt-du-trenger-vite/
  • Olivenolje har et høyt røykepunkt – punktet der degradering begynner å skje – på 210°C som er godt over normal temperatur for steking av mat. Til sammenlikning har smør, margarin, solsikkeolje, maisolje og soyaolje røykepunkt på rundt 160-170°C. Uansett hvilken matolje du benytter, bør ikke temperaturen være så høy at det ryker av oljen.
  •  

Anonymkode: 02f54...261

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Den tåler ikke høy steketemperatur. Hvis det ryker i panna er temperaturen for høy og det dannes skadelige stoffer.

Anonymkode: d93e0...62e

Du skal fritere ved 190 grader så klarer du ikke passe på det bør du nok ikke gjøre det.

Anonymkode: e7af5...855

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

9 timer siden, Anonym bruker skrev:

Du skal fritere ved 190 grader så klarer du ikke passe på det bør du nok ikke gjøre det.

Anonymkode: e7af5...855

Hva mener du?

Anonymkode: ac64c...50c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Du får se hvem jeg svarte.

Anonymkode: e7af5...855

Jeg så det, men jeg skjønner fremdeles ikke hva du mener

Anonymkode: ac64c...50c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Anonym bruker skrev:

Jeg så det, men jeg skjønner fremdeles ikke hva du mener

Anonymkode: ac64c...50c

Hun skriver "Den tåler ikke høy steketemperatur. Hvis det ryker i panna er temperaturen for høy og det dannes skadelige stoffer."

Oljen tåler opp til 210-220 grader og du skal fritere ved 190 grader. Om hun varmer uten noen kontroll til det ryker har hun gjort noe feil og burde kanskje ikke fritere.

Anonymkode: e7af5...855

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Frityrolje er karbofritt, så så lenge det du friterer ikke inneholder karbohydrater kan du fint gjøre det

Anonymkode: bd0e7...b97

Tusen takk :)

Anonymkode: ac64c...50c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...