Gå til innhold

Omgangssyke smittsomhet


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Er det like smittsomt gjennom hele forløpet? Eller mest i begynnelsen? Barnet spyr nå på 4 dagen. Spyr ca en gang i døgnet etter første tømming som var hele natta første dagen. Diaré også. Spiser og drikker litt og ofte men virker som det er stopp i systemet så etter et døgn så kommer liksom "alt" opp igjen. 

Er det da like mye virus og like smittsomt? Planen var å ha eldstemann hjemme fra bhg i morgen, men tenker det blir dumt om yngste fortsatt er veldig smittsom. 

Anonymkode: 8d7ba...a54

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, det er i avføringen og oppkastet (og spyttet) det er ekstremt mye smitte (virus). Og dette smitter like før (timer før utbrudd), og to-tre døgn etter siste "runde". Og viruset kan overleve på gjenstander i dager/uker hvis ikke det blir vasket (feks fjernkontroller, handlevogner osv) Eneste som tar det er klorin+vann (1:5), og hyppig håndvask med såpe/vann (ikke sprit, det tar ikke viruset). Det er funnet spor av virus i avføringen lenge etter, men det er satt en grense på 48t symptomfrihet for bhg/helsevesen/etc -det er sånn sett et minimum for hva man trenger før smittefri. 

Hilsen hygienekontakt

Anonymkode: bd107...1f9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...