rabben

Vekt

1 innlegg i emnet

Hei,

Min datter på 24 år er gravid i 6. mnd og har gått opp en del i vekt og stresser mye p.g.a. det. Hun er ei jente som har trent bestandig og vært tynn/slank/har muskler og har god forbrenning. Kvalm i 4 måneder og mått spise for å holde kvalmen unna, og også gått opp etter den perioden.

Jordmor infomerer henne om at det er vanlig å gå opp 8-10-12 kilo i et svangerskap og hun har gått opp 17 kilo allerede. Alle prøver er fin og ungen har det helt fint og jenta ser bare gravid og flott ut. Det at  jordmor fokuserer så på dette stresser henne veldig. Kan for det første ikke skjønne at det er maks 12 kilo man skal gå opp og det er iallefall ikke det som er vanlig (kjenner mange). Dattera mi er nesten 180 lang og har litt skuldre og muskler. Hun har lagt på seg litt over alt først (lår, rumpe, pupper osv) og så begynte magen å vokse, ser flott ut og prøvene er som sagt bra. Hun er storvokst og tåler jo noen kilo ekstra da. Hun har nå gått i gang med å tenke mer nøye på hva hun spiser. Aktiv er hun, ute og jogget nettopp:) Det jeg ønsker å formidle er at det må være galt å se på statistikk når man snakker om vekt med gravide, alle er forskjellige og ei jordmor må kunne se totalbildet, se at dattera mi stresser seg opp pga dette, og det er jo ikke bra.

Kan ikke skjønne at ikke det viktigste er at den gravide er rolig og ikke stresser, og så kan man jo på en fin måte si at det kan være ok å spise så sundt som mulig osv., ikke trykke henne ned, det skal jo være ei fin tid å gå gravid:):)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

Artikler fra forsiden