Vims

Regler for samboerskap

2 innlegg i emnet

Hei :)

Meg og min samboer har begynt å snakke om å få barn snart. Har lest litt rundt på nettet om ulike klinikker, og ser at det er ulike "regler" om samboerskap hos de ulike klinikkene. Noen sider står det at du må være gift eller i et stabilt samboerforhold, andre steder står det at eg må ha vært samboere i 1 år og noen steder står det 2 år. Er dette noe som er opp til den enkelte klinikk å bestemme? Finner ingenting i de norske lovene som sier noe om tidsaspektet av samboerskapet, bare at det må være stabilt/ekteskapslignende. Ser også at på søknadsskjemaet om å bli medmor må en skrive ned fra hvillken dato en har vært samboere! 

Noen som vet om det finnes noen norske lover på dette som evt. vil kunne ødelegge om eg begynner for tidlig? Vi har uansett vært samboere (som i bodd sammen) i over 2 år, men ikkje med samme folkeregistrert adresse (grunnet forsikringsgreier i leilighet).

 

Takknemlig for alle svar :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Husker jeg leste i boka til Anja og Gro hammerseng Edin at de trøbla litt med å få godkjent medmorskap fordi de ikke var folkeregistrert på samme adresse, måtte bevise på annen måte at de hadde bodd sammen. Lurer på om det er ett år som er grensa... Vi er gift, så tenkte ikke noe på det.

Anonymkode: 897ff...a20

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå