Gå til innhold

16-åringen min er gravid :-(


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Er så fortvilet både hun og vi foreldrene. Hun er ca to måneder på vei, og er ikke sammen med barnefaren. Hun sier hun vil beholde, men jeg synes jeg ser tvilen også er der. Jeg er så forsiktig med å mene så sterkt, men har prøvd forsiktig å foreslå abort. Hun bare gråter, og vi trøster så godt vi kan. Jeg har foreslått at hun prater med helsesøster på skolen, slik at hun får litt input utenfra. Det er kun jeg og faren hennes som vet det. Jeg tror ikke hun har fortalt det til gutten som skal bli far enda..

Vi har også fortalt henne at hvis hun vil ha barnet, så stiller vi 100% opp for henne og støtter henne i det valget. Men det vil jo innebære mye innsats spesielt fra min side, da hun må fullføre videregående. Jeg er innstilt på det altså, men akkurat nå ser det meste litt sort ut :-(

Noen som har vært i samme situasjon og kan komme med råd?

Anonymkode: f23b0...d64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ring Amathea og hør om de har noen tips til deg som forelder. Du er en god mor som tar en slik nyhet på denne måten! 😘

Anonymkode: 3c536...870

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta kontakt med Amathea, de har erfaring med å snakke med folk i denne situasjonen. De er helt nøytrale og presser ikke i den ene eller andre retningen, men kan om hun ønsker informere om hva slags hjelp hun får fra nav osv om hun beholder.

 

https://www.amathea.no/

 

Jeg har aldri vært i samme situasjon, men da jeg gikk på ungdomsskolen ble en klassevenninne gravid. Hun beholdt og fikk barnet den høsten vi andre begynte på videregående. Det har gått greit med dem altså, hun bodde i kjellerleiligheten hos foreldrene lenge, og klarte aldri komme seg tilbake til skolebenken igjen, men hun har jobbet seg opp til en avdelingslederstilling i en stor butikk. Det var nok tøffe tak i tenårene, vi andre levde jo et helt annet liv enn henne, men hun kom seg gjennom det.

Anonymkode: 8520c...bb1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Datteren din er heldig som har deg! 😊 Du har gjort det du kan og fortsett med det, det er hennes valg nå. Håper hun velger det rette ettersom tiden snart går ut, om valget er å ta abort. 

Jeg var ikke riktig så ung som datteren din og rakk å fullføre videregående, men var 18 når jeg ble gravid. Men angrer ikke et sekund på at jeg beholdt barnet. Gikk noen år før nr. 2 kom til verden (6 år). Jeg er kjempe glad for at jeg hadde mamma til å stille opp. Når det gjaldt barnet gjorde jeg alt selv, men hadde null økonomi. Der var foreldrene mine som guder til å støtte meg. Heldigvis hadde dem god økonomi og moren min synes det var kjempe morsomt å handle klær og ting til barnebarn.

Jeg husker det som var mest vanskelig for meg, det var å fortelle det til venninner. Det var ingen andre i min omkrets som hadde barn. Men det gikk kjempe bra det også! De var alle kjempe støttende 😊 

Masse lykke til videre til datteren din og dere! Tenk så morsomt det blir å være bestemor som ung og med mye energi! 😃 Eller kanskje du allerede har barnebarn?😊

Anonymkode: 9f454...02d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det blir litt feil jeg. 

 

Om hun selv synes hun er voksen nok og klar for å bli mor, så må hun ta ansvaret da.... ikke overlate barnet til deg slik at hun kan leve livet osv. Om hun vil gå ferdig vgs er jo det flott, men da kan hun vel gjøre det mens barnet er i barnehagen? 

 

Flott at du er støttende osv, men jeg synes vel dere burde sette dere ned å ta en ordentlig prat om hva dette innebærer for henne og krever av henne. Hun må sette sitt på vent for å være alenemor 100%. Hun har også et forsørgeransvar ovenfor barnet, som betyr at hun må skaffe seg en liten jobb ved siden av skole. Det blir ikke fest med venner i helgene, russetid (på den måten vi kjenner det), vanlig ungdomstid med kjærester, festivaler, osv.... 

Anonymkode: 8f1ab...a4a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun har fortsatt tid til å få tatt det bort. Hvis dere ønsker henne noe som helst slags liv så sørger dere for at det skjer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

9 minutter siden, sug lut skrev:

Hun har fortsatt tid til å få tatt det bort. Hvis dere ønsker henne noe som helst slags liv så sørger dere for at det skjer.

Litt enig der altså, selv om det høres brutalt ut. Få henne til å forstå at livet med en baby ikke er noen dans på roser. Hun vil føle seg utenfor i mange sammenhenger. Og dere kan ikke ha ansvaret for barnet bestandig. Hun må gjøre ferdig videregående og studere med et barn som krever mye i tillegg.

Anonymkode: 887c2...565

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem i all verden ønsker å sette til verden et barn uten å kunne forsørge det? Som alenemor fra børjan? Uten utdannelse? Gå glipp av hele ungdomstiden, modningen, eventyrene? 

Anonymkode: 020b8...862

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flott du har håndtert dette. Det er tross alt hennes valg. En i klassen min fikk barn da hun var 16. Hun har senere tatt høyere utdanning og klart seg veldig bra. Det handler om hva den enkelte vil. Man får faktisk både studieplass og barnehageplass, så det er fullt mulig å studere selv om man har barn. Jeg studerte med en jente som hadde en seksåring da vi begynte, hun sa at hun så på skolen som jobb: studerte fra 8-16 hver dag mens ungen var i barnehage, også dro hun hjem og var sammen med ungen.  Akkurat som folk som jobber gjør... men det er klart, fritiden vil jo bli ganske annerledes.

Anonymkode: 24536...a66

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støtt henne uansett hva hun velger, og det er sikkert lurt med profesjonelle som.kan gi råd og veiledning også. Det kan kanskje virke som en krise akkurat nå, men det finnes heldigvis så gode ordninger og støtte i Norge at det er fullt mulig å fullføre utdanning og få det bra selvom man blir tidlig mamma.

Anonymkode: 97397...09f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De to jeg kjenner som ble mødre så tidlig har det ikke gått så bra med.

Begge sluttet på skolen før de ble ferdige med videregående. Den ene begynte med stoff og døde dessverre av en overdosering i tyveårene.

Den andre fikk seg jobb, giftet og skilte seg 2 ganger. Fikk barn med begge. Uføretrygdet pga psyken da hun kom i slutten av 30 årene.

Disse to er sikkert ikke typiske, men å bli mor så tidlig er er ingen god slutt på barndommen. Jeg ville nok presset ganske hardt på at hun skulle velge abort.

Anonymkode: 81d6f...47a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble gravid da jeg var 16. Hadde en slags illusjon om at det kom til å gå helt strålende. Var sååå mot abort! Men mamma ga meg ingen valg, så jeg tok abort. Det er jeg veldig glad for! Jeg ble mor da jeg var 19 og er det én ting jeg angrer på her i livet så er det at jeg ikke ventet. Studier kan man fint ta med barn, jeg har tatt alle mine med både 2 og 3 unger. Men jeg har aldri vært voksen uten barn, og i en alder av 32 år så spiser det meg opp! La henne leve livet, reise, oppleve kjærligheten i Paris, backpacke i Brasil, ta et år studie i USA .... alle sier at man må studere før barna, men jeg sier Reis !! Se verden ! Lev litt!

Anonymkode: 28ea2...cfc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så trist, jeg håper du kan få snakket datteren din til fornuft, slik at hun tar abort. 

Kontakt Amathea. Kanskje de har noen hun kan snakke med? En som fikk barn i ung alder og som ikke romantiserer det, men sier ting som de er? 

Jeg fikk barn som sekstenåring selv. Det var tøft. Selv om jeg anså meg selv som en relativt moden og reflektert person, er det ingen tvil om at barnet mitt har vært skadelidende av at jeg måtte bli voksen i mammarollen. Det var tøft å kombinere det sosiale, et ønske om frihet, skole og ungdomsproblemer med et barn som krevde sitt. 

Med meg har det gått bra. Det har utelukkende gått bra fordi jeg alltid har vært glad i skole, så det var aldri aktuelt for meg å ofre utdanning fordi jeg fikk barn. Men den aller største grunnen til at jeg har klart meg bra handler ikke om støtte fra familie, for det fikk jeg minimalt av, men det faktum at jeg ble født inn i en familie som er svært godt økonomisk stilt. 

Med andre ord har jeg aldri hatt en økonomisk bekymring, og jeg har hatt en annen frihet enn hva de aller fleste er forunt. Det vil si at jeg har kunnet studere i x antall år, bo der jeg vil bo etc. Rett og slett selvrealisering, uten å måtte bekymre meg for hvorvidt jeg ville ha nok penger til å betale barnehageregingen. Det er liten tvil om at de fleste unge mødre vil ha det tørt økonomisk. Det blir tøft å komme seg opp fra grøften hun kommer til å havne i. Et liv hvor hun skal ha ansvar for seg selv, bli voksen, forsørge et barn, planlegge sin egen fremtid - jeg blir trist bare av å tenke på det. 

Jeg skulle ha ønsket at jeg hadde blitt presset til å ikke beholde den gangen. Det hadde vært det beste både for meg og barnet at jeg hadde blitt mamma i en helt annen alder og i en helt annen livssituasjon. Man angrer selvfølgelig aldri på barnet man har fått, men jeg ser uten tvil at alderen min har gjort meg til en mye bedre mamma, og det hadde også mitt første barn fortjent. Ikke minst hadde jeg fortjent det selv, det å få lov til til være ungdom uten ansvar for et annet menneske. 

Lykke til. 

Anonymkode: f4f62...d96

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, MMP skrev:

Min mor var nettopp blitt 16 år da hun fikk meg. Er selvfølgelig glad for hun valgte bære meg frem :)

Hadde hun tatt abort så hadde du vært likegyldig så jeg forstår liksom ikke helt denne argumentasjonen? Hvis det i det hele tatt er det. 

 

Jeg synes du skal presse litt på abort jeg faktisk. Hun har masse liv foran seg. Og da kan hun først og fremst være seg.  Dersom hun gjennomfører dette blir hun først og fremst mor. Og sannsynligvis alenemor, som ikke kan forsørge seg selv en gang. 

Anonymkode: 587dc...e79

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde faktisk brukt all min innflytelse som mor til å få henne til å ta abort. De fleste 16 åringer har ingen forutsetning for å skjønne hvor altoppslukende og krevende det er å få barn, og som foreldre er det vårt ansvar å gi dem den realitetssjekken. 

Jeg kjenner flere som har fått barn tidlig som det har gått helt bra med, men felles for dem alle er at de ikke ønsker det samme for sine barn. Det stikker litt i hjertet når jeg møter venninnen til min datter på butikken når hun tar helgehandelen med mann og barn mens min datter, og flere med henne, studerer, reiser og har sitt livs beste tid. 

Det er absolutt mulig å få både utdannelse og god jobb med et barn 'på slep', men det krever en innsats og en dedikasjon som de færreste tenåringer har. 

Vi fikk en attpåklatt da de eldste var 15 og 19 år, og de var sjokkert over hvor mye arbeid det var, til tross for at han var et svært enkelt barn som sov godt og ellers ikke krevde mer enn helt normale babyer. 

Anonymkode: 0e180...ba2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja vi hadde jo aller helst sett at hun hadde tatt abort. Men det er jo noe hun må vær innstilt på selv også. Jeg vegrer meg fryktelig for å presse henne der. Vi har fortalt henne om hvor store utfordringene kommer til å bli, men jeg er også innstilt på å stille opp for henne. Ikke fordi hun skal feste og fjase, men for at hun skal kunne fullføre en utdannelse og samtidig få være litt ungdom. Men det blir hennes beslutning som teller mest.

Anonymkode: f23b0...d64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Anonym bruker skrev:

Jeg synes det blir litt feil jeg. 

 

Om hun selv synes hun er voksen nok og klar for å bli mor, så må hun ta ansvaret da.... ikke overlate barnet til deg slik at hun kan leve livet osv. Om hun vil gå ferdig vgs er jo det flott, men da kan hun vel gjøre det mens barnet er i barnehagen? 

 

Flott at du er støttende osv, men jeg synes vel dere burde sette dere ned å ta en ordentlig prat om hva dette innebærer for henne og krever av henne. Hun må sette sitt på vent for å være alenemor 100%. Hun har også et forsørgeransvar ovenfor barnet, som betyr at hun må skaffe seg en liten jobb ved siden av skole. Det blir ikke fest med venner i helgene, russetid (på den måten vi kjenner det), vanlig ungdomstid med kjærester, festivaler, osv.... 

Anonymkode: 8f1ab...a4a

Enig.

Klart man er lojal og stiller opp. Men du gjør ikke din datter noen tjeneste ved å bare late som om babyen er din og overta en masse ansvar uten å ta samtalen på et skikkelig vis. Og der er ennå tid igjen før de 12 ukene. 

Anonymkode: f2136...33a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anonym bruker skrev:

Så flott du har håndtert dette. Det er tross alt hennes valg. En i klassen min fikk barn da hun var 16. Hun har senere tatt høyere utdanning og klart seg veldig bra. Det handler om hva den enkelte vil. Man får faktisk både studieplass og barnehageplass, så det er fullt mulig å studere selv om man har barn. Jeg studerte med en jente som hadde en seksåring da vi begynte, hun sa at hun så på skolen som jobb: studerte fra 8-16 hver dag mens ungen var i barnehage, også dro hun hjem og var sammen med ungen.  Akkurat som folk som jobber gjør... men det er klart, fritiden vil jo bli ganske annerledes.

Anonymkode: 24536...a66

Eller "lesetiden", som det heter for de fleste studenter...

Anonymkode: f2136...33a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære vene! Her må du selvsagt ta ansvar og få henne til å ta abort. En 16-åring vet ikke noe som helst om hvilket ansvar det er å ta vare på barn! Vil du hun skal kaste bort ungdomstiden, skolegang, karriere og andre morsomme ting i livet, så må du selvsagt bare la henne bære frem barnet. 

Et barn kan hun få en 14 ganger i løpet av de neste 30 årene, så det gjør ingenting å fjerne det embryoet. 

Jeg forstår meg ikke på folk...la en sekstenåring måtte bære frem et barn! Hun er jo selv er barn! Vi bor jo ikke i Uganda, for søren. En pille, så er hele fadesen over.  

 

Så får hun p-piller. 

 

 

Anonymkode: ee373...e54

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper du forteller henne konsekvensene av å få barn så tidlig. Hun må regne med at hun mister de fleste av vennene sine, eller har minimalt kontakt med de. Vet hun egentlig hva det innebærer å få barn? Det er ikke bare kos, det er nattevåk, bleier, grining, snørr, trassalder og en haug med ansvar. Hun kan aldri mer bare stikke ut med vennene sine når hun vil, hun kan ikke gå ut etter 19 tiden for da skal barnet sove(når h*n blir litt større) 

Hun kan heller ikke åpne bankkonto til sitt eget barn, fordi hun selv bare er ett barn..

Dere bør si at hvis hun beholder så må HUN ta alt ansvaret

Anonymkode: 3b3f7...08b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men selv om de forklarer det aldri så mye hva det innebærer, vil hun Aldri forstå hva det faktisk innebærer alikevel! Hun er et barn selv!  

Oddsene er meget kraftig imot jenta, og hun ødelegger livet sitt på mange områder med å få barn nå. Hun burde så absolutt ta abort, for alles del. 

Anonymkode: e1199...36d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Anonym bruker skrev:

Jeg ble gravid da jeg var 16. Hadde en slags illusjon om at det kom til å gå helt strålende. Var sååå mot abort! Men mamma ga meg ingen valg, så jeg tok abort. Det er jeg veldig glad for! Jeg ble mor da jeg var 19 og er det én ting jeg angrer på her i livet så er det at jeg ikke ventet. Studier kan man fint ta med barn, jeg har tatt alle mine med både 2 og 3 unger. Men jeg har aldri vært voksen uten barn, og i en alder av 32 år så spiser det meg opp! La henne leve livet, reise, oppleve kjærligheten i Paris, backpacke i Brasil, ta et år studie i USA .... alle sier at man må studere før barna, men jeg sier Reis !! Se verden ! Lev litt!

Anonymkode: 28ea2...cfc

Du er glad for at du drepte barnet ditt? Hvor syk er du egentlig!? Fy søren. 

Anonymkode: 8e619...d8c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun er ikke voksen nok til å bære byrden med å måtte ta en slik avgjørelse selv!

Det er dere som foreldre som er ansvarlige for å fortelle henne at hun må ta abort. 

Å legge dette ansvaret på henne synes jeg er hjerteskjærende og noe jeg aldri ville utsatt mine jenter for så lenge de selv bare er barn!

Anonymkode: 0f9d5...f37

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...