Anonym bruker

Vektoppgang

9 innlegg i emnet

Er nå snart 5 mnd på vei. Og har gått opp 10kg fra jeg startet graviditeten. Fikk idag en "hyggelig" kommentar av et familiemedlem som anbefalte meg å søke kostholdsråd under graviditeten ettersom jeg har blitt så stor.

 

Etter litt tårer og tenners gnissel i kveld, steg jeg på badevekten og konstanterte at jeg har gått opp ti kg. Og blir sånn i villrede, er dette helt "sinnsyk" vektøking, bør jeg virkelig søke kostholdsråd og tenke på slanking/vekt minsking?

 

Jeg er aktiv enda, trener flere dager i uken, med mindre intensitet enn før. Den største vektøkningen skjedde i 2 og 3 mnd.. da gikk jeg opp 6 kg.. og fra mnd 3 til 5 har jeg gått opp ca 4 kg. Har litt vann i kroppen, emn syns ikke dette er ille. Hover opp litt i beina til kvelds, men ikke mye mer enn det jeg hadde før graviditeten (pga noen idrettsskader i beina, hovner de opp av og til).

 

Jeg var kraftig i form av endel muskelmasse før graviditeten, og lå på BMI en på "overvektig" uten å kjenne meg igjen i denne beskrivelsen, da jeg vet at jeg har en god del muskelmasse, og at alt ikke var fett.

 

Skal snakke med jordmoren om dette selvsagt, men nå er det helg, og masse tanker å bære med seg frem til jeg får snakket med jordmor over helgen.

 

Hva har dere av erfaring?Anonymous poster hash: d4931...a44

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjennomsnittlig vektøkning i uke 20 er vel 6,5 kilo. Å ha gått opp 10 kilo er da sikkert over gjennomsnittet, uten at jeg ser noe problem med det! Du vet vel selv hvor sunt/usunt du spiser. Hvis du selv mener at du har et greit kosthold, så hadde jeg ikke brydd meg i d hele tatt om den kommentaren!!!!! Du er aktiv og trener faktisk i graviditeten. Snakk da i d minste heller til de som legger på seg 10 kilo og sitter i sofaen hele dagen!!! Herlighet. Kan ikke se for meg at jordmor er bekymret når du kontakter henne. Slapp av i helga og kos deg!!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg gikk opp 20kg under forrige graviditet. Nå er jeg 13 uker på vei og har fra uke fire ca. gått opp 5-6 kg. Det er helt normalt og jeg tenker at du bare skal overhøre sånne kommentarer. Det er rett og slett bare frekt og du har ingenting å bekymre deg for.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du er normalvektig, skal du gå opp mellom 11 og 16 kg i løpet av svangerskapet. Personlig syntes jeg 10 kg høres mye ut ved 5 mnd. Men det er enkelte (meg selv inkludert) som naturlig legger på seg litt mer. Pga hormoner tviholder kroppen på fettet, og man er sulten hele tiden.

 

Jeg hadde i tillegg det problemet at jeg ikke går ned i vekt av amming. Og det er veldig surt å fremdeles veie 7 kg for mye 8 mnd etter fødselen. Så jeg synes faktisk man burde være litt streng med seg selv mens man er gravid. Det er ikke en selvfølge at man går masse ned i vekt rett etter fødselen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommentarer fra uforstående familiemedlemmer kan du gi en lang marsj i. Snakk med jordmor om du er bekymret. Og ikke prøv å slank deg nå i tilfelle det blir vanskelig å gå ned etter fødselen! Jeg syns ikke det høres ut som en horribel økning. Jeg tok opp vektøkning med både lege og jordmor i mine svangerskap, men de var ikke et fnugg bekymret, selv om jeg gikk opp over 20kg begge gangene.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er uke 20 og har gått opp 5 kg. Jeg tenker at hvis du var overvektig fra før så er 10 kg mye, ja. Ville nok vært ekstra påpasselige fremover 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Alle er forskjellige, det viktigste er at man spiser sunt og trener. Det er ekstra viktig å spise sunt når man spiser for to:-) Gikk opp 15 kg med nr 1, var overvektig fra før av. Legen min var veldig kritisk til vekta mi da, og jeg stressa veldig med vekta de første månedene av graviditeten. Mens den fantastiske jordmoren i kommunen min ba meg om å ikke stresse med det. Trente hele svangerskapet, var kjempesterk i kroppen og hadde en enkel fødsel. Alle 15 kg var borte når baby var 2 mnd kun pga amming og daglige trilleturer! Nå er jeg 15 uker på vei og har gått opp 4 kg. Det er sikkert mye det også, men for å være ærlig gir jeg en god blanke i vekta denne gangen. Jeg trener ikke like mye som med nr 1, men prøver å gå turer hver dag og dra i svømmehallen minst en gang i uka. Men jeg spiser sunt, og ikke minst så har jeg spist mye (og sunt) de første månedene pga det har hjulpet mot kvalme.

 

Så mitt råd er: gi blanke i vekta, men spis sunt og få mosjon i svangerskapet. Svømming er super trening og anbefales virkelig :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hør mer på Jm en naboen ja ;) 

om det er noen trøst så gikk jeg opp 20kg sist jeg var gravid. Jeg veide 52kg når jeg ble gravid, fikk ikke trent i det hele tatt under svangerskapet, men takket være godt treningsgrunnlag fra før jeg ble gravid så veide jeg 46kg 1,5år etter fødsel uten å gjøre spes mye for det. (Litt lite ja, men kom meg opp til 50 igjen når jeg sluttet å amme)

- Så stress ned. Spis sunt , jevnt og tren litt rgm, så har både du og baby det sikkert helt fint :) 

Anonymkode: 07954...83a

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mine to første svangerskap gikk jeg opp veldig mye. Sist svangerskap gikk jeg også opp mye, men mistet i uke 17. Nå er jeg 14 uker på vei og har gått ned 1kg. Alle svangerskap er forskjellige :) Jeg er en stor dame fra før, ikke blitt kvitt vekta fra 1mann... og er veldig dårlig i dette svangerskapet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå