smurfelise

Jordmor

2 innlegg i emnet

Noen som kjenner til jmtjenesten i Kirkenes?

Er det fødeavdeling på sykehuset der eller fødestue?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette står på Finnmarkssykehusets nettsider:

Enheten er en kombinert føde/ barsel – og gynekologisk enhet med to fødestuer. Vi har ca. 200 fødsler pr. år og selekterer etter nasjonale og regionale seleksjonskriterier fra 2009/2012.

 

Personalet består av jordmødre og barnepleiere, som jobber på tvers av alle gruppene. Vi har 4 gynekologer tilknyttet avdelingen. Vi har fem senger i avdelingen, fordelt mellom barselplasser og gynekologiske plasser. Her har vi også gravide inneliggende til observasjon. Vi tar imot fødsler fra uke 35 – før det blir du sendt til Hammerfest eller Tromsø, dersom fødselen er planlagt hit. Dette fordi vi ikke har barnelege fast her.

I tilknytning til fødestuene har vi et rom med badekar, som er mulig å benytte under riearbeidet, fram til fødsel.

Under fødsel finnes det tilgang til alternativ og medikamentell smertelindring:

  • Massasje, varmt bad/dusj, varmepakninger, akupunktur (dette gis av de som har utdanning for det)
  • Steriltvannspapler, lystgass, smertestillende sprøyte, epiduralbedøvelse

Det utføres både planlagte og akutte keisersnitt om det er nødvendig.

Barselavdelingen drives etter Mor-barn vennlige prinsipper. Det betyr at vi gir individuell tilpasset hjelp og veiledning, til deg og ditt nyfødte barn, også i forhold til amming. Det er viktig at mor og barn er mest mulig sammen, og at mor får lære å kjenne sitt barn i fred og ro. Vi tilstreber også pappa og søsken, skal lære det nye familiemedlemmet å kjenne. De kan være i avdelingen mesteparten av dagen.

Vi har et tilbud om familierom, hvor én ledsager får være med mor og barn etter fødselen, mot fastsatt pris for kost og losji.

Vi har barnelegeambulering fra Hammerfest hver måned. Jordmor undersøker og observer barnet etter fødsel. Alle barn får en sjekk før utreise, enten av barnelege eller våre gynekologer.

Hjemreise velger de fleste mødre etter ca. 3 døgn ved en normal fødsel. Vi anbefaler nybakte mødre å bruke tid på seg og barnet her hos oss, med de tilbud vi har for en god start på foreldreskapet.

Det tas blodprøve av alle barn 48 timer etter fødsel, det som heter Følling (sjekk på stoffskiftesykdommen: fenylketonuri, samt medfødt mangel på skjoldbrukskjertelhormon ). Vi ønsker at det blir tatt før utreise, men det er mulig å avtale med hjemkommunen for å få tatt prøven der.

Sykehuset i Kirkenes har tilkyttet mange nasjonaliteter, blant annet fordi vi dekker asylmottaket i Vadsø, er nærsykehus til land over grensene. Derfor finnes det på fødeklinikken diverse informasjon på ulike språk:

  • tamilsk
  • indisk
  • serbokroatisk
  • kurdisk
  • russisk
  • samisk
  • finsk 

Vi bruker også tolketjenesten, for å sikre mor og barn riktig informasjon, og videre oppfølging.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

Artikler fra forsiden