Gå til innhold

Er alene, men lurer på om noen vet ang. rettsaker osv


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Noen som har vært i rettsak med barnefar? Hva ble det rettsak om og hva be utfallet?

 

Barna er under 6 år.

Bor 1 mil fra hverandre.

Far flyttet ut for 20 mnd siden.

 

Kan far få mer enn vanlig samvær?

Vanlig samvær er en gang i uken og annenhver helg. Far har ikke overnatting to av dagene i uke samværet pr. mnd, vil han få det?

Og annen hver vinter, påske og høstferie.. følger en da skoleferiene? 

 

Og kan far få hele 17. mai også? I dag er avtalen at barna skal hentes 12.00 og overnatter, men far ønsker overnatting fra 16. mai i hans år. Er det vanlig?

 

Og hvis det blir annenhver jul, hvor lenge er julesamværet og får far barna hele juleaften da? Far henter i dag kl. 12, men vil ha overnatting fra 23. og levere morgenen 27 eller 28. des og at mor har barna fra 28-2 jan. Og omvendt neste år. Kan far få så mye?

 

Far er den som samarbeider best egentlig og klarer å omgås mor uansett, men mor er den som ikke ønsker særlig kontakt eller at far skal være involvert under mors samvær. Mor synes far har nok tid med barna slik ting er i dag, og far har ikke høst eller vinter ferie og under vanlig samvær om sommeren da mor synes at under 2 uker er nok. Mor synes barna har det best hos seg selv om far ikke har noe mindre omsorgsevne eller er i dårligere situasjon.

 

Vil retten si noe på at mor holder tilbake informasjon om barna, ikke ønsker at far skal vite av barna når de er hos mor og har prøvd å holde far borte fra arrangementer og møter. Vil de se på at mor ikke ønsker at barna skal ha noe med far å gjøre utenom hans samvær? Ikke får ta de med på aktiviteter, selskaper, eller at far ikke får ta de med ut en tur for å få alene tid med hvert barn da dette ikke er så lett når far har alle på samme tid alltid. Vil de henge seg opp i hvordan mor motarbeider far? Kan det gi far en fordel eller har det ikke noe å si så lenge barna har bodde lengst med mor og er knyttet mest til mor? 

 

Hvilke ting fokuserer de på? Hvilke fordeler har mor? Hva er ikke så viktig og hvilke fordeler har far? 

 

 



Anonymous poster hash: 2065f...1ce
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Fortsetter under...

Om far er interessert i å ha samvær med barna - noe han tydeligvis er - så er det dårlig å ikke gi han den retten. I hvert fall om han er en velfungerende far. Det han ber om er ikke urimelig, og jeg vil tro at dette er noe han fint kan få om det skal opp i en rettsak. (Noe som virker unødvendig...)

 

Virker mer som om du må gå i deg selv og tenke på hva som er best for barna. Ikke hva som er best for deg. Skjønner at du har lyst til å ha barna de ulike høytidene, men nå er det en gang sånn at det er to foreldre i bildet her. Det skal du jo egentlig være takknemlig for. Tenk så kjedelig for barna om faren ikke ønsket kontakt.



Anonymous poster hash: 1b0ff...891
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...