Gå til innhold

Besteforeldre barnepass kabal


RazAquato

Anbefalte innlegg

[Denne ble feilpostet på anonymforumet, legger den inn i korrekt forum 'familieliv - besteforeldre']


 


Hei.


Har et spørsmål ift. besteforeldre og den kabalen som er med barnepass/besøk.


 


Vi er en familie med skilte foreldre i begge ender (altså 4par besteforeldre), samt 3 oldeforeldre (hvorav vi primært har kontakt med 1 av disse); Det er m.a.o. 5 forskjellige parter som ønsker samvær med guttungen.


 


Det å fordele tiden/barnet mellom alle disse har vært en utfordring helt siden guttungen var født (han er i dag 2,5 år gammel) men ser at dette blir et økende problem gr. økt interesse fra besteforelder som søker oftere og oftere kontakt..  Hvorpå vi som foreldre samtidig ønsker mer privatliv enn vi har i dag.


 


Søker derfor råd/tips/forslag på hva som kan gjøres (gjerne også fra noen som er besteforelder), da vi på den ene siden ønsker å gi barnet en oppvekst med gode og sterke familierelasjoner, men samtidig ser vi behovet for økt privatliv og føler ‘presset’ øker, da særlig følelsen av dårlig samvittighet for type «det er jo snart 3 uker siden jeg så gullungen»


 


Til informasjon har vi god kontakt med alle besteforeldre, men føler at tiden ikke strekker til.


-          På hverdager (foruten morgenstress) har vi kun 3 timer til disponering (vi kommer hjem fra jobb/barnehage i 1530-tiden; barnet legger seg ca 1830-tiden) i tillegg jobber mor skift og ser da barnet bare halve uken. (50% kveldsvakter)


-          I tillegg har man jo lørdag/søndag (som jo skal fordeles på alle 5 beste/oldeforeldre)


-          Privatliv?


 


 


Hittil har kabalen blitt forsøkt løst ut i fra avstand og interesse:


 


·         Morfar ser barnet noen timer 2-3 ganger i uken, da han er vår nærmeste nabo (dette er ren avlasting for oss, da vi både slipper reisevei og/eller følelsen av å dra på/motta besøk)


·         Farfar og Oldemor bor 20-40min unna, løsningen har derfor vært å dra på besøk/blitt besøkt ca. 1-3 ganger annenhver uke (da på hverdag mellom jobb og leggetid)


·         Mormor og Farmor bor ca halvannen time unna (i hver sin retning selvfølgelig), så løsning her har vært at de har passet barnet fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag ca hver 4. / 5. helg hver seg, -altså annenhver helg i snitt


·         Øvrige oldeforeldre ser vi ved familiesamlinger (bursdag, sommerfest etc)


 


 


Dette er en løsning som for så vidt fungerer, men dette tærer på kreftene da vi konstant har dårlig samvittighet fordi det alltid er lenge siden en av besteforeldrene har sett guttungen; samtidig føles det mer som «en plikt» å dra på besøk fremfor at man gjør det ‘for besøkets skyld’


 


Det er synlig at vi er slitne til tider, og besteforeldre vil da gjerne ‘være behjelpelige’ med å passe guttungen ekstra; mens det vi egentlig trenger er en pust i bakken fra hele besøksrytteriet.


 


Noen som har gode råd til dette?


 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ser problemet med mas, men det er tydelig ut fra innlegget at du og din mann ikke er helt klar over at dere disponerere egen tid og kan bestemme over eget liv. Hvis dere lar alle andre styre dette er det ikke håp om å få fred. Jeg tror dette er et ganske vanlig dilemma, men hos dere var det veldig mange som vil mye på en gang. Husk at ingen av dem har noen rettigheter for samvær. Jeg ville startet med hvilke av disse som var best skikket til å ha barnet alene, og hvilke som barnet trives med og som samarbeider godt med dere. Flere av disse i familien deres kan treffe barnet når dere inviterer dem eller når dere besøker dem. Dere bør snakke med de det gjelder om dette så snart som mulig, og heller ikke forklare ihjel saken, bare informere hva som er viktig for dere å formidle. Gjør dette sammen med mannen. De fleste oppegående mennesker forstår dette, hvis ikke, ja da får de surmule til det går over. Tross alt deres liv, deres barn! Og det aller viktigste er hvordan hverdagene og relasjonene mellom foreldre og barn er, og det å ta bort en stressfaktor slik som dette du beskriver vil nok være en lettelse. Dere trenger masse tid for dere selv som familie og å nyte livet, ikke være tilgjengelig på denne måten. Masse masse lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...