Gå til innhold

Noen foreldreråd fra en lærer


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

- Skap en god relasjon til læreren, og la dette synes overfor barnet ditt. Dette er kjempeviktig! Og det er ikke for lærerens skyld..

 

- Snakk alltid respektfullt om læreren mens barnet hører på, er det noe du reagerer på eller lurer på, ta det opp med læreren.

 

- Husk at læreren skal være der for alle elevene, også han som slår og erter, og ikke kun ditt barn.

 

- Om barnet ditt forteller om alt alle andre gjør mot det, spør også: men hva gjorde du? på en rolig og ikke-anklagende måte.

 

- Husk at du ikke kan ta alt det barnet ditt forteller som direkte sannhet, uansett om barnet selv opplever det slik. Et barn kan VELDIG fort glemme at han/hun gjorde eller sa noe lite hyggelig før den evt episoden.

 

- Er det noe som bekymrer deg, spør læreren. Men ha litt is i magen, og ikke la din bekymring vises unødig overfor barnet ditt. OFTE er det foreldrene som smitter sin uro over på barna sine. Det være seg egne vonde erfaringer de har fra barndommen el.l. Feks en mor som har blitt mobbet som barn, som nesten begynner å gråte og viser tydelige negative følelser og uro, når barnet forteller om at en annen har ertet eller gjort noe stygt, og således gjør noe lite til nesten en "mobbesak". Prøv heller å berolige og si at du skal snakke med læreren om det.

 

- Har barnet ditt en konflikt med et annet barn, snakk med lærer og med forelderen til barnet det gjelder. Godt foreldresamarbeid uten anklager er GULL verdt, inviter hverandre hjem under styre av foreldrene.

 

- Er barnet ditt ensomt, snakk med hyggelige foreldre og avtal at barna skal være med hverandre hjem. Ikke la det være opp til barna å invitere, og kanskje føle nederlaget ved et evt nei.

 

- Prøv å få som policy i klassen at alle inviteres i bursdager, eller alle jenter/gutter. Det er så lett å tenke at det ikke har noe å si hvis man bare inviterer noen få, men tenk å være den jenta som aldri blir invitert når det er noen få... Man kan fint ha ute-/skøyte-/badebursdager om man har det trangt.

 

- Kom på sosiale tilstelninger og møter når du kan. Det er viktig for det sosiale og gjør barnet stolt. Det viser at du bryr deg om barnets hverdag, og tar det seriøst.

 

- VIs interesse for barnets skolehverdag og -arbeid, da viser du at barnets hverdag og liv er viktig og interessant, og at skolen er viktig.

 

- Er det noe som bekymrer deg, noe alvorlig barnet forteller om ting som skjer på skolen, fortell det til læreren. Det er UMULIG å få med seg og se alt som skjer.

 

- Oppfordre barnet til å fortelle det til læreren direkte, hvis det skjer noe vondt.

 

- Hvis barnet sier at læreren ikke bryr seg om visse ting, ta det med en klype salt. Det kan være mange grunner til at det kan se ut slik for et barn. Det kan være at læreren må velge å overse visse ting, eller at lærer tar praten med den andre eleven etterpå under roligere former, at man har en langsiktig plan og jobber med et barn på en viss måte, og ikke alltid kan ta hver sak opp, eller rett og slett at tid og ressurser ikke alltid strekker til ved hver eneste anledning.

 

- Merk klær og utstyr godt! ;-)

 

Anonym poster: b986c9f8662a0b119eb6d80fca7f6dbc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...