Gå til innhold
Det blir noen minutter nedetid og ustabilitet i perioden 11:30-11:45

Ny jobb pga helse (samme som på anonym)


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har mange spørsmål knyttet til NAV, sykepenger under permisjon, osv.

 

Jeg er i foreldrepermisjon frem til midten av februar. Deretter går jeg over i 10 uker ulønnet permisjon/ferie.

 

Nå har det oppstått et problem, håndeksemet mitt som var så fint under graviditeten blusset opp igjen etter fødsel og er nå blitt ganske ille.

Jeg har vært hos hudlege og blitt henvist til grensestrålebehandling ved sykehus. Etter endt behandling over fire ganger, opplever jeg ingen bedring, faktisk tvert i mot. Jeg har nå fått dette eksemet på begge hender. Det er verkende blemmer/kviser, ekstremt tørr hud, kløe og masse sår og sprekker. Jeg får til stadig infeksjoner i sårene, hendene blir tørre, stive og veldig vonde og kan i perioder medføre at jeg nesten ikke gjøre noe husarbeid. Knapt brett tøy osv.

Jeg jobber i et såkalt vått yrke, og er mye utsatt for smitte i løpet av arbeidsdagen (jobber på sykehjem som hjelpepleier), og kan virkelig ikke se hvordan det skal gå med hendene mine når jeg vender tilbake til jobben til våren.

 

Jeg er ikke i dialog med arbeidsgiver om dette enda, så de vet ikke hvordan jeg sliter. De er klar over at jeg har hatt atopisk eksem, men de vet ikke at dette er blusset opp igjen. Jeg har tenkt på å ta en samtale med dem, men vil ha til avklart med NAV, fastlege og hudlege før jeg gjør dette. Kanskje jeg burde ha med fastlege eller saksbehandler fra NAV, hva vet jeg?

Fastlegen min ser at eksemet mitt (som er diagnostisert som atopisk eksem), utgjør et så stort helseproblem, at det blir vanskelig for meg å fortsette i mitt nåværende yrke. Hun skal skrive en legeerklæring til meg over en dobbelttime om et par dager, for å hjelpe meg til å motta eventuelle stønader frem til en ny jobb er i boks.

 

Har noen erfaringer med å være syk/sykemeldt under foreldrepermisjon. Snakket med en NAV veileder på tlf, som rådet meg til å få en sykemelding av legen straks. Men hvordan fungerer dette, jeg er ikke for syk til å ta meg av barnet mitt. Ja, eksemet er ille til tider, men jeg klarer å gjennomføre enkle stell på henne. Bading av barnet osv kan mannen min ta seg av når han kommer hjem fra jobb. Men jeg har problemer med å komme meg ut av huset når det er ille, jeg kan feks ikke bære vognbagen til babyen min.

 

Anonym poster: a95bbce3f3b759bcf1c7ce7e04843b69

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...