Gå til innhold

Kan kattepensjonatet virkelig nekte å ta i mot pusen vår???


Bolleklar

Anbefalte innlegg

Ferien er i ferd med å gå fullstendig i vasken. Vi reiser aldri fra katten vår, men bruker å ha den på pensjonat når vi er bortreist. Ringte får å avtale levering, og nevnte i forbifarten at ham har fått et lite sår (overfladisk) ved frempoten. Da sier pensjonater at de ikke tar i mot katter med sår pga. smittefare! Hun anbefalte å få en veterinær til å se på det. Så vi dura i vei til dyrlegen som barberte å renser såret (det er på str. med en 50-øre). Sårer er helt overfladisk, og verker ikke.

Hun skrev også en attest på at katten er frisk, og ikke utgjør noe smittefare. Samboeren min er alikevel overbevist om at de kommer til å nekte å ta inn katten når de ser såret, for det ser jo tusen ganger værre ut når de ht barbert bort all pelsen! Kan se virkelig si nei når vi har reservert plass for måneder siden, og katten kommer med attest på at den er frisk??? Vi skal reise på ferie i dag, og blir borte i 2 uker.....:-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ferien er i ferd med å gå fullstendig i vasken. Vi reiser aldri fra katten vår, men bruker å ha den på pensjonat når vi er bortreist. Ringte får å avtale levering, og nevnte i forbifarten at ham har fått et lite sår (overfladisk) ved frempoten. Da sier pensjonater at de ikke tar i mot katter med sår pga. smittefare! Hun anbefalte å få en veterinær til å se på det. Så vi dura i vei til dyrlegen som barberte å renser såret (det er på str. med en 50-øre). Sårer er helt overfladisk, og verker ikke. Hun skrev også en attest på at katten er frisk, og ikke utgjør noe smittefare. Samboeren min er alikevel overbevist om at de kommer til å nekte å ta inn katten når de ser såret, for det ser jo tusen ganger værre ut når de ht barbert bort all pelsen! Kan se virkelig si nei når vi har reservert plass for måneder siden, og katten kommer med attest på at den er frisk??? Vi skal reise på ferie i dag, og blir borte i 2 uker.....:-(

 

Selvfølgelig kan de det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker at de står vel fritt til å velge om de ønsker å ta han inn eller ikke. Men ville vært rart å nekte når dere har med veterinærattest!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ga de noen slike forbehold da avtalen ble gjort? Hvis ikke, så er det vel kontraktsbrudd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

er klart de kan det, de må jo først og fremst tenke på helsa til alle de andre kattene som er der, ikke deres ferie.

kan dere ikke få noen naboer ol til å se etter katten mens dere er borte?

men kan jo være da at de tar han i mot når dyrlegen sier den er frisk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hundepensjonatet vi bruker har skrevet i kontrakten sin at sykdom/sår/skader gjør at de ikke er plikta til å ta inn hunden, selv om det er avtalt tidligere.

 

Hvis kattepensjonatet har noe lignende så kan de helt klart nekte å ta inn katten,

 

Og selv om dere har attest på at katten ikke er smittebærer, så er det fortsatt mulig at deres katt kan smittes av noe på pensjonatet pga at enkelte ikke har vært ærlige om tilstanden til sin katt. De vil derfor unngå å sitte igjen med ansvar dersom deres katt blir syk der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et sår kan alltid bli verre, og et sår det ikke er infeksjon i kan det bli infeksjon i.

 

Helt vanlig at dyrepensjonater ikke tar imot dyr med sår, regner med de har skrevet noe om dette i reglene sine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan de selvsagt, katten er nå til syvende og sist deres ansvar, ikke kattepensjonatets. De har også ansvar for en haug andre katter mens de er der, og må beskytte dem.

Men har dere attest fra veterinært, går det sikkert greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke ta noen sorger på forskudd. Ring til dem med en gang og hør! Hvis veterinæren har bekreftet at det ikke er noen smittefare så er det stor sannsynlighet for at de stoler på det og lar pus være der.

 

Bedre å avklare dette nå enn å risikere å bli stoppet akkurat i det dere skal til å reise.

 

Ring evt andre pensjonater i nærheten, eller sjekk om noen kan passe den for dere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Juliea - kukløsklan

Har du ringt pensjonatet nå i etterkant av veterinær besøket og sagt dere har fått en attest på at katten er frisk? Eller går du kun itifra det værste?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...